Извор:Фото: Теодора Ћирић, Профимедиа

ДАНИМА МУЧИО СИНА, ПА ГА ИЗБО: Детаљи ужаса у Новом Саду

Извор: Нпортал

02.07.2024.

15:11

ПОРОДИЧНА трагедија у новосадском насељу Клиса где је јуче Б.К. ножем избо свог сина А.К. (43) добила је нови обрт јер је Б.К. пре инцидента извесно време злостављао.

Случај је преузело Више јавно тужилаштво у Новом Саду где је потврђено да је Б.К. злостављао сина и покушао да га убије.

- Б.К. ће бити доведен на саслушање у Више јавно тужилаштво због сумње да је извршио кривично дело покушај тешког убиства члана породице ког је претходно злостављао. Полиција му је у смислу Закона о спречавању насиља у породици изрекла хитне мере забране приступа и комуницирања са жртвом али и свим другим члановима породице - кажу у Вишем јавном тужилаштву.

Није прецизирано на који је начин Б.К. злостављао свог сина а за кривично дело за које је осумњичен према члану 114, став 1. тачка 10 у вези са чланом 30 Кривичног законика, припрећена му је казна затвора у трајању од 10 и више година затвора.

Избодени син ван животне опасности

Подсетимо, Б.К. је одређено полицијско задржавање у трајању до 48 сати и он ће у законском року бити приведен надлежном тужиоцу док је његов син А.К. пуштен на кућно лечење.

- У Ургентни центар Клиничког центра Војводине примљен је пацијент А. К. (43) који је у тренутку пријема свестан, оријентисан комуникативан и хемодинамски стабилан. Пацијент је примљен са повредама у виду убодне ране у пределу абдомена. Након комплетне дијагностике, хируршке обраде и тоалете ране пацијент се стабилног стања отпушта на даље кућно лечење - рекли су за "Блиц" надлежни из Клиничког центра Војводине.

(Блиц)