Извор:Фото: Танјуг/АП

ПОВРЕЂЕН РЕНЏЕР: Пуцњава у Националном парку Јелоустон

Извор: Нпортал

04.07.2024.

21:30

ЈЕДНА ОСОБА ЈЕ мртва, а ренџер Националног парка Јелоустон је повређен у пуцњави до које је дошло данас у Канјон Вилиџу, саопштили су званичници парка.

Наиме, како преносе тамошњи медији, инцидент је почео у среду увече, и завршио се ујутру 4. јула, док су ренџери одговорили на пријаву о особи са ватреним оружјем која је претила у Канјон Вилиџу. Када су ренџери дошли на лице места, дошло је до размене ватре, у којој је нападач погинуо. Идентитет нападача није откривен.

Рањени ренџер се налази у болници и његово стање је стабилно.

ФБИ води истрагу уз помоћ специјалних агената Службе националних паркова. Подручје око комплекса Канјона остаје затворено у оквиру истраге. Званичници парка су саопштили да нема активних претњи по јавност и да нису доступне додатне информације.

Тод Хескет је за "Ен-Би-Си Њуз" рекао да је одсео у хотелу Канјон Вилиџ са супругом и двоје њихове деце, старости 14 и 22 године, када је око 8 сати по локалном времену чуо пуцње из канјонског ресторана.

Рекао је да је назвао хитну помоћ и рецепцију и речено му је да постоји активна ситуација са нападачем и да је добио инструкције да остане у својој соби.

- Ресторан у Канјон Лоџу, центар за посетиоце и продавница су затворени - рекао је Хескет.

Отприлике сат времена касније, Хескет је рекао да је добио хитно упозорење на свој телефон којим га је обавестио да је ситуација решена и да је безбедно да изађе из собе.

(Ен-Би-Си)