Извор:Фото: Профимедиа/АФП/Коца Сулејмановић, З. Јовановић

СУД ОДЛУЧИО Где ће Легија служити казну - затвор у затвору

Извор: Нпортал

05.07.2024.

15:22

ULEMEK је осуђен на четири максималне казне од по 40 година затвора због организовања убиства премијера Зорана Ђинђића, кривичних дела земунског клана, четвороструког убиства на Ибарској магистрали, као и због убиства Ивана Стамболића и покушаја убиства Вука Драшковића.

Бивши комнадант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија (55), који служи казну од 40 година затвора у пожаревачкој Забели, остаће још две године у најстроже чуваном делу тог затвора, такозваном Алкатразу.

- Виши суд у Београду, и то председник суда, донео је решење којим се према осуђеном Милораду Улемеку продужава издржавања казне затвора у посебном одељењиу за издржавање казне за кривична дела организованог криминала. Издржавање казне у овом режиму, по овом решењу, може трајати најдуже две године. Против овога је дозвољена жалба председнику Апелационог суд у Београду у року од три дана од пријема решења, с тим што жалба не одлаже извршење - потврђено је за "Курир" из Вишег суда у Београду.

BloombergAdria.com

Улемек је, подсетимо, осуђен на четири максималне казне од по 40 година затвора због организовања убиства премијера Зорана Ђинђића, кривичних дела земунског клана, четвороструког убиства на Ибарској магистрали, као и због убиства Ивана Стамболића и покушаја убиства Вука Драшковића.

Он је, подсетимо, у притвору од 2004, а у "Алкатразу" у ком важе посебно строге мере налази се од 2010. године и био је први становник овог "затвора у затвору".

- На сваке две године, одлука о томе да ли је испунио "услове" да буде пребачен у неки од "слободнијих" павиљона Забеле се преиспитује. На сваку, којом је Улемеку Виши суд продужио меру боравка у најстрожем режиму, он се жалио Апелационом суду, али су жалбе увек одбијене - подсећа саговорник Курира.

Иначе, због тога што у овом делу затвора Забела осуђеници немају право на љубавну собу и брачне посете, Легија је прошле године ступио у штрајк глађу, али га је убрзо и прекинуо.

БОНУС ВИДЕО: