Извор:ФОТО: АТА / Профимедиа / Википедија

Биковић прихватио улогу у руском филму о Петру Великом

Извор: Нпортал

05.07.2024.

17:59

ВЕЛИКИМ КОРАЦИМ Милош Биковић наставља да гради своју руску каријеру.

Глумац Милош Биковић добио је нову улогу у Русији. Како је открио на друштвеним мрежама, играће о филму о чувеном руском владару Петру Великом.

Милош наводи да ће глумити Алексадра Мењшикова, десну руку цара Русије, и да се радује овом пројекту.

- Историјски филмови, иако се користе уметничком слободом, и нису ту да нас науче историји, ипак враћају у колективно сећање људе и догађаје који не заслужују да буду заборављени. Заправо ми не заслужујемо да заборавимо. Јер ко не зна своју прошлост и историју, тај је изгубљен у својој садашњости и стрепи пред непредвидивим раскршћма будућности. Зато се радујем филму о Петру Великом. Ја играм Алексадра Мењшикова, десну руку цара и веома занимљиву личност. О њему ће бити више речи у будућим постовима, написао је Милош Биковић на Инстаграму.

BloombergAdria.com

 

Милош је недавно у Русији завршио снимање филма "Црвена свила" у којем глуми руског тајног агента, а премијера филма очекује се следеће године. 

У овом трилеру који је сниман у руксо-кинеској копродукцији Милош игра руског тајног агента који је заробљен у Кини.

Главни лик је бивши царски шпијун (Милош Биковић), који је заглавио у Кини након распада Руске империје. Покушавајући да се врати у своју родну земљу, постаје пратња кинеских курира који морају да испоруче поверљива документа у Москву. Заједно улазе у воз кроз Сибир, али са њима су страни шпијуни и немилосрдни разбојници жељни да се дочепају хартија од вредности. Биковићев лик мора да сарађује са совјетским специјалним агентима да би идентификовао свог заједничког непријатеља.