Извор:ФОТО: Принтскрин Инстаграм bridzis_bridzis

ЦЕНЕ ОТИШЛЕ У НЕБЕСА: Зашто певачи толико коштају?

Извор: Нпортал

06.07.2024.

17:30

ЦЕНЕ ПЕВАЧА отишле су у небеса!

Неколико ноћних клубова у Европи затворено је јер више не могу да покрију огромне трошкове и хонораре које су певачи подигли у "небеса".

Ово је тема о којој се месецима говори већ око годину дана, али до скоро нико није иступио и поделио чињеницу да су менаџери и власници локала у озбиљним проблемима, због цифри које певачи и њихов менаџмент траже, а које ретко ко више може да оправда.

О томе је за медији причао и најпознатији менаџер на естради Неша Бриџис.

Он тврди да је тај проблем заправо настао у тренутку када су поједини менаџери певачима почели да дају далеко веће хонораре од оних који су до тада били објективни, а све како више не би певали у клубовима који "њима не одговарају".

- Мој пословни партнер годинама је радио наступе певача по најбољим клубовима по Европи и он је држао нормалне цене, односно реалне цене. Међутим, онда су други менаџери почели да нуде и дају певачима далеко веће хонораре, дупло више пара, како не би радили са њим, него са њима. Значи, ако је мој пословни партнер неком певачу по договору давао један хонорар, ти други су почели том истом певачу да нуде дупло више, да би наступао у клубовима који њима одговарају, а не у овима са којима је радио мој партнер. То је истина на тему како је дошло до ненормалног скока цена певача - навео је Бриџис и додао:

- Мој партнер је онда у мају објавио да се један клуб затвара, јер је човек који је држао нормалне цене, а није их дизао у небеса како би могао да исплаћује нереалне хонораре које су певачи почели да траже, јер то све на крају мора да се наплати од гостију који долазе, плаћају карте, пију пиће... То су постале огромне цифре и он је решио да је најбоља одлука да клуб затвори, док се ситуација не доведе у неку нормалу - објаснио је за Телеграф.рс.

- Потпуно разумем и певаче који плаћају велике цифре продуцентима, људима који има раде песме и спотове, јер су и они сви дигли цене. Али, разумем исто тако и власнике клубова, посебно из региона, јер сви знамо каква је платежна моћ и да све мање људи то може да приушти и жели да плаћа. Надам се да ће у блиској будућности доћи до неког реалног компромиса - рекао је за Телеграф познати естрадни менаџер Никола Бојић Бриџис, који годинама ради са Теом Таировић, Сањом Вучић и бројним другим извођачима.

(Телеграф.рс)