Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Arijeva kuhinja

НЕОДОЉИВИ ПОСНИ ЧУПАВЦИ: Топе се у устима

Извор: Нпортал

06.07.2024.

19:23

ПОСНИ колачи могу бити поједнако добри као и мрсни.

За овај рецепт потребно је врло мало састојака, а још боље је што се брзо и лако спрема: 

  • 2 чаше од 2 дл киселе воде
  • 2 чаше од 2 дл брашна
  • 150 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1 прашак за пециво
  • За прелив:
  • 1-2 кашике какао праха
  • 150 грама шећера
  • 150 г воде
  • За ваљање
  • кокос


Припрема:

За почетак загрејте рерну на 180 степени. Брашно, ванил шећер, шечер умутите са киселом водом у једној посуди, не заборавите прашак за пециво. Плех обложите папиром за печење, па излијте смесу. Пеците око 20  минута у рерни загрејаној на 180 степени, док не добију златно жуту боју. Потом помешајте какао прах, шећер и воду да добијете прелив. Сеците на коцке па ваљајте у прелив. У кокос уваљајте сваки колач. Уживајте!

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)