НЕОДОЉИВИ ПОСНИ ЧУПАВЦИ: Топе се у устима
06.07.2024.
19:23
ПОСНИ колачи могу бити поједнако добри као и мрсни.
За овај рецепт потребно је врло мало састојака, а још боље је што се брзо и лако спрема:
- 2 чаше од 2 дл киселе воде
- 2 чаше од 2 дл брашна
- 150 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 1 прашак за пециво
- За прелив:
- 1-2 кашике какао праха
- 150 грама шећера
- 150 г воде
- За ваљање
- кокос
Припрема:
За почетак загрејте рерну на 180 степени. Брашно, ванил шећер, шечер умутите са киселом водом у једној посуди, не заборавите прашак за пециво. Плех обложите папиром за печење, па излијте смесу. Пеците око 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени, док не добију златно жуту боју. Потом помешајте какао прах, шећер и воду да добијете прелив. Сеците на коцке па ваљајте у прелив. У кокос уваљајте сваки колач. Уживајте!
(Трпеза)