Извор:Фото: Shutterstock

ВОДОИНСТАЛАТЕР ОТКРИО: Ово је грешка због које настаје буђ

Извор: Нпортал

07.07.2024.

13:30

БУЂ може бити веома опасна по ваше здравље ако сте јој предуго изложени...

Постоји једна уобичајена грешка коју многи људи праве, а не знају да то може резултирати растом буђи и поправкама које вас могу коштати много новца и нарушити здравље.

Без обзира колико се трудите да своје купатило одржите чистим, појава буђи на зидовима и плафонима је врло честа. То је често због влажне и топле атмосфере или недостатка вентилације.

Буђ може бити веома опасна по ваше здравље ако сте јој предуго изложени. Поред тога, решавање већих проблема са буђи може бити веома скупо ако морате да позовете професионалце.

BloombergAdria.com

Мора да сте бар једном оставили мокар пешкир на поду после туширања, или сте га после тренинга само ставили у корпу и није се осушио. Мокри пешкири које нисте одложили како треба стварају више влаге у вашем купатилу, што доводи до непријатних мириса, штетних бактерија и на крају раста буђи.

Питер Клејтон из Траде Плумбинга упозорио је да ако се развије буђ ризикујете да изгубите 350 евра да бисте решили проблем.

Проблем је ако немате вентилацију у купатилу, онда ти мокри пешкири ометају проток ваздуха, што спречава да се пешкири осуше и испусти вишак влаге у ваздух, пише Еxспресс.

Сваки дан одвојите време да их правилно осушите и складиштите, иначе ризикујете развој буђи која може изазвати респираторне и друге здравствене проблеме.