Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/laurents.art, Профимедиа, Shutterstock

ЗОВУ ГА МАЛИ ПИКАСО За слике двогодишњака нуде и по 150.000$

Извор: Нпортал

08.07.2024.

09:34

ДВОГОДИШЊИ дечак из Немачке је добио име „Мали Пикасо“ након што је наводно продао своје слике за око 7.000 долара (око 6.550 евра).

Лоран Шварц из Баварске је направио портфолио апстрактних слика слонова, диносауруса, коња и слично, пише британски Тајмс.

Његова мајка, Лиза каже да његову слику ,,Људи" тренутно тражи 3.000 људи.

- То је свима омиљена слика. Узгред, и мени - објашњава Лиса и додаје:

- Људи пишу други, трећи и четврти пут или зову неколико пута само да би добили ову слику.

Мајка младог уметника је открила да је приметила таленат свог сина док је породица била на одмору у Јужном Тиролу у Италији у септембру 2023. године.

- У хотелу је била соба за сликање и нисмо могли да га извучемо из ње. Непосредно пре Божића поставили смо му студио и он је све време био у њему - рекла је 32-годишња мама за People.

Лиса је одлучила да направи страницу на Инстаграму на којој ће обљављивати радове свог сина. Страница је брзо прикупила скоро 30.000 пратилаца.

Лиза је затим ставила неке од слика на продају на веб-страници, ,,лаурентс.арт", ​​што су приметили љубитељи уметности чак из Велике Британије и са Бахама. Породицу је контактирала и њујоршка галерија, која је затражила да прикаже Лораново уметничко дело.

Али Лиза каже да „још нису пристали ни на једну понуду“ за једну слику њеног сина.

Породици ће бити тешко да се растане од слике под називом „Прсти“ каже она, иако је за њу понуда 148.000 долара (око 136.360 евра), док је слика „Људи“ добила понуду од најмање 67.000 долара (око 61.730 евра).

- То је Лоранов први рад. Посебно смо везани за њега и у овом тренутку нисмо сигурни да ли ћемо га икада продати - објашњава Лиса.

Према писању медија, приватна изложбе Лоранове уметности одржаће се у августу у његовом родном селу Нојбојерну, а приход ће бити безбедно смешетен на банковном рачуну док ,,Мали Пикасо" не напуни 18 година.

- Од њега зависи када и шта ће сликати. Понекад му се не да слика и не иде у свој атеље три или четири недеље, али онда му се одједном врати жеља и каже: "Мама, сликање"  - рекла је Лиза.

(Блиц жена)

#сликар Лоран Шварц #Лоран Шварц #мали Пикасо #сликар Пабло Пикасо #Пабло Пикасо #уметност #Немачка вести