Извор:Фото: Shutterstock

НЕЋЕ БИТИ ГЊЕЦАВА: Када треба додати со у пасту?

Извор: Нпортал

08.07.2024.

11:05

КАДА је реч о кувању разних врста пасти, битно је време кључања.

Време када стављамо со је веома битна јер од тога зависи да ли ће паста бити гњецава или неслана. 

Мишљења су подељена у вези припреме пасте. Док једни мисле да се со додаје на самом почетку кувања, у хладну воду, други сматрају да треба чим вода прокључа, трећи у напола готову пасту.

BloombergAdria.com

 

Такође, неретки су и они који мисле да не треба солити тестенину. 

Одговор на ово питање дао је професионални кувар. 

Он сматра да је право време, кад вода прокључа, непосредно пре додавања тестенине. Тврди да, ако прерано додате тестенину, док је вода млака или хладна, успорићете процес кључања. Уколико је прекасно додате, јело ће да буде неслано.

(Трпеза)