Извор:Фото: АТА имагес / Н. Фифић

"НИЈЕ ПОРОДИЦА КРВ": Овако је Љуба говорио о бившој жени

Извор: Нпортал

08.07.2024.

15:13

ДОК ЈЕ СТАСАВАО у младића, током гимназије, играо је у чак девет представа у врањанском позоришту "Бора Станковић" и интересовала га је само глума.

Љубомир Љуба Бандовић је успешни и омиљени домаћи глумац, а рођен је у селу Андријевци код Берана. Породица Бандовић се из Андријеваца преселила у Врање због очевог посла, где је Љуба провео детињство.

Љуба је ФДУ уписао са 18 и преселио се у Београд, а како је и сам причао морао је да фалсификује лекарско уверење и сакрије да не чује на једно уво како би био примљен на факултет. Међутим, тај хендикеп га никад није омео у глуми, те је данас један од најпознатијих и најпризнатијих глумаца на нашој сцени.

- Мама и тата су радили у фабрици "Коштана", правили ципеле, и добијали су карте за позориште. Али нису ишли. Не иду ни данас, не гледају ни мене. Брат и ја смо ишли у позориште. Али када сам са 10 година гледао Краљевачко позориште и представу "Мој тата, социјалистички кулак", схватио сам да све што хоћу јесте да будем глумац. Увидео сам да, уколико ту постоји начин да правиш своју стварност, онда је то уметност коју ја хоћу да стварам.

BloombergAdria.com

 

- Прођем кроз гимназију и одем у позориште. Тамо ме је све занимало, све сам радио, само костиме нисам пеглао. У школи сам имао 200 изостанака, разредна ми је правдала јер је знала да сам у театру, па сам на крају одговарао и био врло добар ђак.

Глумац је био у дугогодишњем складном браку, али су се супружници на крају ипак одлучили на ставе тачку на њихову љубав. Занимљиво је да јавност 7 година није знала да је пар разведен.

BloombergAdria.com

 

- Моја жена већ дуго нема проблема са мном јер смо ми разведени седам година. Кроз развод смо прошли нормално, као сви нормални људи - открио је глумац пре пар година а познато је да су се Татјана и глумац венчали 2005. године. Током стабилног брака фалила је само једна ствар, јер наводно нису могли да заједно добију потомство.

BloombergAdria.com

 

- И Тања и ја имамо четрдесет година, али лекари кажу да још постоје велике шансе да се остваримо као родитељи. На крају крајева, наш здрав однос према томе каже да ћемо у неком моменту, уколико Тања не остане у другом стању, спасити неко дете које није имало среће да расте са родитељима. Не због племенитости, већ да остваримо своју потребу и поклонимо некоме живот какав доликује. Није породица крв - говорио је раније Бандовић, али уместо усвајања детета ипак је уследио њихов развод.

Стил