Извор:Фото: Принтскрин/Инстаграм/hristina-popo

БИЛО ЈЕ ДРАМАТИЧНО: Христина прошла кроз смртоносни пролаз

Извор: Нпортал

09.07.2024.

08:43

ГЛУМИЦА Христина Поповић упустила се кроз једну несвакидашњу авантуру.

Христина је почетком јуна провела седам дана на Антарктику и прошла прошла је кроз Дрејков пролаз, који је један од најопаснијих јер је однео живот хиљадама морепловаца у таласима. Међутим све је протекло у најбољем реду јер је глумица била у сигурним рукама.  

BloombergAdria.com

 

Глумица је рекла да је пред сам полазак имала озбиљне физичке, али и психичке припреме: 

- О да. Велики је то пут, укупно четири аеродромска и три бродска дана како бих стигла надомак Јужног пола. И свашта ми се вртело по глави на идеју за тако далек пут. Најтеже ми је пало то што се одвајам од ћерке Луче, која ми је увек највећа подршка и највечи навијач - рекла је глумица за магазин Глориа.

Када су је упитали да ли се плашила поласка на пут, одговорила је: 

- Прво сам помислила да се плашим због Дрејковог пролаза који је најопасније морско место на планети, а прелази се три дана како би се стигло на циљ. Гледала сам узнемирујуће снимке на интернету, прочитала негде да је око 20.000 морнара на том месту несрећно окончало живот. Проверила сам с искусним морепловцима колико је то заиста опасно и закључила да је ризик минималан с обзиром на то који сам брод одабрала и у које време путујем - објаснила је Христина.

Христина је истакла шта је то што није било баш тако једноставно: 

- Дрејков пролаз, где су најјачи ветрови, био је драматичан у оба правца. Капетан нам је поручио да ћемо имати аутентичан прелаз, таласи су у једном моменту били високи 10-12 метара. Иако смо сви попили лекове против морске болести, свега нас неколико није провело дане у кабини. У заједничком делу брода гледали смо предавања морских биолога, дружили се и помагали у бележењу врста које смо успут успели да опазимо. Остали су заиста трауматично проживљавали тих шест дана жешћег љуљања у свим правцима. Носили смо им храну у кабине јер већина није била способна ни да оде до кухиње. Узбуђења је било доста, а реалне опасности нимало. Сем дехидратације. Изазовно је било и купање у океану првог дана доласка на Антарктик. Било је више него ледено, још горе него у рупи на залеђеном језеру на Арктику. Али то није она хладноћа од које се оболи, ово је она здрава, после које си бољи човек - испричала је глумица и додала:

- У неким моментима ми није било свеједно. Никада раније нисам доживела то да нас, ако се било шта деси мени или мојима, дели најмање седам дана пута. Врло непријатан осећај, али тешила сам се како је доскора човечанство функционисало на тај или сличан начин, и ето нас, још смо живи.