Извор:Фото: АТА имагес/Профимедиа

Најобразованија на естради: Певачица постала ДОКТОР НАУКА

Извор: Нпортал

09.07.2024.

09:25

"Можете ме звати докторка, јер сам од данас званично доктор културолошких наука!"

Певачица Тамара Драгић, која се прославила такмичењем у "Звездама Гранда", се похвалила да је успешно одбранила своју докторску дисертацију, а честитке су почеле да се нижу испод видеа у ком је поделила лепе вести.

- Можете ме звати докторка, јер сам од данас званично доктор културолошких наука. Ова докторкска дисертација настала је из жеље да дам свој лични допринос повећању безбедности саобраћаја у нашој земљи. Како сам последњих година суочена са стањем безбедности саобраћаја, где повећани обим саобраћајних незгода као пошаст односи велики број живота, одлучила сам да уз помоћ науке дођем до одговора на питање: Како повећати ниво безбедности друмског саобраћаја? - изјавила је Тамара и додала:

- Научно и стручно усавршавање на путу кроз докторске студије дало ми је нову перспективу у размишљању, схватању и прихватању. На овом путу, пуном изазова, имала сам прилику да радим са многим дивним људима који су, свако на свој начин, допринели да кроз све ове процесе и фазе растем и развијам се и све ово учиним знатно лакшим.

- Хвала свима који су ми пружили подршку и свима који су на било који начин допринели квалитету ове дисертације. Ову докторску дисертацију посвећује, свом тати, без кога ни овај животни циљ не би био остварен. Ваша др Тамара Драгић - написала је она, док се у коментарима низале честитке пријатеља и колега.

Тамара Драгић је иначе магистрирала музичку педагогију на Факултету музичке уметности. Она је својевремно радила и као стјуардеса, а поред бављења музиком, ради и у једној државној фирми.

- Генерално људи воле да етикетирају, али ја радим и у једној државној фирми и магистрирала сам музичку педагогију, предајем и солфеђо и клавир и певање и сада сам на докторским студијама - истакла је Тамара недавно за Гранд.

Задржала презиме бившег мужа

Иначе, Тамара Драгић након развода од бившег мужа задржала је његово презиме.

- Кажу да сам једна од ретких лудих жена које задржавају мужевљево презиме, а нису са мужем. Он има другу госпођу сад - причала је Тамара у емисији "Звезде Гранда Специјал", па наставила о својој ситуацији.

- Мрзело ме је да мењам сву ту документацију. То презиме није ни битно. Битно је шта је у срцу и души - закључила је она.