Извор:Фото: Фејсбук принтскрин/Jess Yugovich, Профимедиа, Shutterstock

ТРАГЕДИЈА ЈУГОВИЋА Ћеркица(3) умрла после операције крајника

Извор: Нпортал

09.07.2024.

09:30

ТРОГОДИШЊА Алија Југовић (Aliyah Yugovich) умрла је после нешто више од недељу дана од рутинске операције крајника коју милиони деце "преболе" без икаквих проблема.

Малена је примљена у болницу у Перту на Видовдан, на заказану рутинску операцију крајника а кући је отпуштена дан касније.

Сатима касније, у недељу увече хитно су је одвезли у исту болницу јер је у међувремену добила грозницу и симптоме налик грипу. Њих две - мама и она, чекале су сатима да их доктор прими и погледа.

Кад су коначно дошле на ред, лекар је казао да дете има грип и отпустио је кући. Сутрадан рано ујутру, њено стање се нагло погоршало, пробудила се са тешким кашљем а у међувремену је почела и да повраћа крв. Укућани су позвали хитну помоћ која је одмах по доласку почела са оживљавањем, а до доласка у болницу малена је већ била у коми.

Нешто касније стављена је и на апарате који су је одржавали у животу.

Не постоје речи које би могле да опишу очај њених родитеља: мајке Џесике, која је мали предузетник, и оца Џоша, који је грађевински предузетник.

Неутешна мајка се на друштвеним мрежама опростила од преране преминуле ћеркице.

- После кратке, али храбре борбе, наша девојчица је у раним јутарњим сатима добила крила. Док смо је чврсто држали, сунце је почело да излази, а она је одлутала на другу страну дуге. Облаци су се отворили и дуге се виделе. Била си савршена за овај свет Алија Меј, живот никада неће бити исти без тебе. Ти си најлепша девојка која је икада крочила на ову земљу. Ништа од овога није поштено, никада није требало да буде овако, али надам се да знаш колико смо поносни на тебе. Борила си се до самог краја, али сада је време да се одмориш. Волимо те до месеца и назад, увек и заувек наш мали анђеле - написала је Џес уз фотографију мале Алије.

Заједница у којој живе организовала је и сакупљање помоћи овим приватницима који нису запослени у фирми и немају могућност да једноставно неко време изостану с посла.

Плаћају и кредит за кућу а поред преминуле ћеркице Алије имају и једногодишњег сина Елајџу. Њихове комшије и пријатељи потрудиће се да им новчана помоћ коју прикупљају омогући да што дуже остану код куће и ожале своје дете без притиска да се што пре врате на посао како имали од чега да живе.

За породицу коју је погодила најстрашнија трагедија од свих - губитак детета, за само неколико сати сакупљено је 62.000 аустралијских долара који ће покрити и трошкове сахране, јер ова породица није у завидној финансијској ситуацији.

(Daily mail)