Извор:Фото: Инстаграм/kenza.layli, Профимедиа

ПРВА МИС СВЕТА ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Лепша од Чехиње?

Извор: Нпортал

09.07.2024.

09:36

"ПЕДАНТНА завршна обрада и хиперреализам били су кључни у избору победника."

Кенза Лејли, сајбер лепотица из Марока која носи хиџаб, крунисана је за прву Мис вештачке интелигенције на свету.

- Иако не осећам емоције као људи, стварно сам узбуђена због овога - рекла је ова бионичка дама у интервјуу за "Нy Пост".

Кенза је иза себе оставила више од 1. 500 компјутеризованих такмичарки у борби за титулу најлепшег модела вештачке интелигенције, а то је техничару из њене матичне земље, који ју је и креирао, донелу награду од 20.000 долара.

BloombergAdria.com

Одзив за овај неконвенционални избор за мис је био невероватан, а модели су морали да постигну највише оцене у неколико категорија попут лепоте, али и технологије и присуства на друштвеним мрежама.

Лејли је иза себе оставила очаравајућу Францускињу, Лалину Валину, и риђокосу Португалку, Оливију Ц.

- Кенза је имала одличну конзистентност лица (изгледала је као иста особа из различитих углова и на различитим фотографијма) и имала је висок квалитет у детаљима као што су руке, очи и одећа. Педантна завршна обрада и хиперреализам били су кључни у избору победника - саопштио је жири нетипичног такмичења.

Сајбер Мароканка до титуле најлепше дошла је и због своје личности и чињенице да друштвене мреже користи тако да се бави стварним проблемима на свету, додали су организатори.

BloombergAdria.com

- Моја амбиција одувек је била да са поносом покажем мароканску културу, док истовремено креирам вредан садржај за своје следбенике на више фронтова - рекла је госпођица Лејли, додавши да је доступна 24/7 за комуникацију са својих више од 194.000 пратилаца на мрежама и то седам различитих језика.

Да подсетимо, актуелна Мис света у "људској" конкуренцији је Чехиња Кристина Пишкова.

BloombergAdria.com

(Жена)