Извор:Фото: Друштвене мреже

Оптужени за убиство мале Данке Илић тражи ново саслушање

Извор: Нпортал

09.07.2024.

13:24

ДЕЈАН Драгијевић (40) из села Злот код Бора, осумњичен да је са својим колегом из ЈКП "Водовод" 26. марта у Бањском Пољу убио Данку Илић (2), биће саслушан у четвртак, 11. јула, потврђено је из Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.

Да подсетимо, Дејан Драгијевић је после хапшења признао убиство Данке Илић и у полицији и у тужилаштву и детаљно га описао.

- Навео је да је он био сувозач у службеном аутомобилу "фијат панда", док је за волаоном био његов колега Срђан Јанковић. Такође, признао је да је Јанковић аутом оборио девојчицу која је сама била на путу, а да је он потом унео у кола на задње седиште и да ју је голим рукама задавио - подсећа наш извор и додаје да иако је осумњичени Драгијевић до детаља описао злочин и признао своју, али и открио улогу свог колеге, осумњиченог Јанковића, он није желео да открије где је тело девојчице.

- Рекао је да су тело потом однели на депонију на Старобањском путу, али да је он тело преместио два дана касније, 28. марта. Међутим, тачну локацију није открио - подсећа извор.

Није познато због чега је Драгијевић решио да поново затражи саслушање.

- Он је преко адвоката тужилаштву послао писани поднесак у ком је навео да жели да га тужилац поново саслуша како би разјаснио свој раније дати исказ - каже извор и подсећа да је други осумњичени, Срђан Јанковић, после одбране ћутањем, пре око месец дана одлучио да промени одбрану, па је негирао извршење кривичног дела које му се ставља на терет.

Према досадашњим званичним информацијама, Данка Илић је нестала 26. марта. До тада су родитељи Данке Илић неколико пута испитивани у полицији, након чега су 4. априла ухапшени Јанковић и Драгијевић због сумње да су дете, које је само изашло на улицу, ударили колима, убацили је у возило, након чега је Драгијевић, према његовом признању, девојчицу удавио рукама.

Према исказу осумњиченог Дејана Драгијевића он је дете убио 26. марта. Поред њега је био и колега Срђан Јанковић Тело су истог дана превезли на депонију, али су га премештали. Јанковић је све ово негирао два пута у тужилаштву.

(Блиц)