Извор:Фото: Танјуг/АП

БИЗАРНО: Редар повредио капитена Шпаније - упитан за финале?

Извор: Нпортал

10.07.2024.

07:52

У првом полуфиналу Европског првенства играли су Шпанија и Француска. Током првог полувремена млади Ламин Џамал исписао је историју ЕУРА.

Овај меч ће дуго памтити чудо од детета Ламин Јамал који је исписао историју ЕУРО 2024! Он је постао најмлађи стрелац у полуфиналима континенталних такмичења.

Ипак, и поред великог славља селектор Шпаније Луис де ла Фуенте имаће главобољу уочи финалног меча, а разлог је бизарна повреда капитена Алвара Морате. 

Оно што је још чудније, до ситуације у којој се Мората повредио дошло је након последњег судијског звиждука, а за тај инцидент нису криви ни француски, ни шпански фудбалери. 

BloombergAdria.com

 

За све је заправо крива лоша организација турнира, пошто су поново навијачи "упали" на терен стадиона у Минхену, док је у покушају да играче заштити, један од радника обезбеђења уклизао и том приликом повредио Алвара Морату. Нападач се одмах ухватио за ногу, а тек ће касније данас након снимања знати да ли је дошло до озбиљније повреде.

Када је схватио шта је урадио, редар је пришао нападачи и вероватно му упутио извињење.

Селектор је покушао да спусти лопту, рекао је да ће "све бити у реду", док су други играчи Шпаније, који су разговарали са њим и новинарима, пренели да је Мората рекао "да је у боловима".

Погледајте инцидент у Минхену:

Подсетимо, Мората је у једном тренутку био веома љут на медије у Шпанији који су га критиковали током првенства, па је чак размишљао и да напусти државни тим чим се оконча турнир, али га је за сада селектор Луис де ла Фуенте смирио.

BloombergAdria.com

 

У другом полуфиналном мечу које је на програму данас од 21 сат играју Холандија и Енглеска. Победник овог сусрета ће се за титулу европског првака борити са селекцијом Шпаније у недељу, 14. јула.