Извор:Фото: Joan Monfort/АП

"ПОЧЕЦИ 2 ЛЕГЕНДЕ" Меси и херој Шпаније 17 лета раније ФОТО

Извор: Нпортал

10.07.2024.

10:28

МЛАДИ Лионел Меси 2007. је позирао за фотографије са бебом у свлачионици стадиона Камп Ноу у Барселони за годишњи календар клуба у оквиру хуманитарне акције.

Аргентинац Меси, који је тада имао 20 година, већ је изградио фудбалско име, а временом постао вероватно највећи свих времена.

Али мало ко је знао да ће и беба са фотографије узбуркати фудбалске воде мање од 17 година касније.

На фотографији Меси је купао и држао у наручју Ламина Јамала, 16-годишњака који је заблистао на Европском првенству у Немачкој 2024.

О његовом голу против Француске у полуфиналу турнира причаће се деценијама.

Са 16 година и 362 дана, тај погодак га је учинио најмлађим фудбалером који је постигао гол у историји европских првенстава.

BloombergAdria.com

 

Гол можете погледати ОВДЕ.

Давно заборављена фотографија Месија и Јамала поново се појавила након што ју је Јамалов отац објавио на Инстаграму прошле недеље уз коментар: „Почетак две легенде".

Фотографије је направио Ђоан Монфорт, који ради као слободни фотограф за Асошиејтед прес.

До снимања је дошло након што је УНИЦЕФ организовао томболу у граду Матаро где је живела породица Јамал.

- Пријавили су се за наградну игру како би се сликали на Камп Ноу са играчем Барселоне и победили су на томболи. Задатак није био једноставан - рекао је Монфорт за Асошијетед прес и додао:

BloombergAdria.com

 

- Меси је био прилично интровертиран момак, стидљив. Излазио је из свлачионице и одједном се нашао у другој просторији са пластичном кадом пуном воде и бебом у њој. Било је компликовано. У почетку није ни знао како да држи бебу.

BloombergAdria.com

 

Као и Меси, Јамал је заиграо за први тим Барселоне, поставши најмлађи стартер и стрелац у историји клуба, као и најмлађи стрелац у шпанској лиги.

BloombergAdria.com

 

Монфорт није имао појма да је на фотографијама Ламин Јамал све док му пријатељ није послао поруку прошле недеље и када је постала вирална на интернету.

Има дугу каријеру фотографа, прати Барселону широм света од 1991.

- Веома је узбудљиво бити повезан са нечим што је изазвало такву сензацију. Да вам искрено кажем, то је веома леп осећај - рекао је он.

(ББЦ)