Извор:Фото: Antonio Ahel/АТА имагес/Фото: З. Јовановић

"ТО ЈЕ ЗЛОУПОТРЕБА": Фрка на РТС-у због Косјеринине свадбе

Извор: Нпортал

10.07.2024.

12:51

УПРАВНИ одбор РТС-а објавио је записник са 23. редовне седнице, одржане 20. јуна 2024. године у ком се види да је било речи и о нашој најлепшој водитељки Драгани Косјерини.

Седници су присуствовали председник Управног одбора Бранислав Кланшчек, заменик председника Мирослав М. Николић, Брако Радун, Филип Родић, Предраг Аздејковић, Ненад Јанковић и проф. др. Миливоје Павловић.

BloombergAdria.com

Они су разматрали дневни ред који се састојао од осам ставки, а управо осма ставка "Разно" тицала се водитељке Драгане Косјерине.

У тачки број три се наводи извештај председника Управног одбора Бранислава Кланшчека који је изнео извештај о структури средстава утрошених на производњу програма и навео да се из тог извештаја види колико је новца утрошено за програмски садржај телевизије, извршне продукције, лиценце.. након чега је откривено и шта је Бранислав Кланшчек видео као спорно када је њихова запослена у питању.

BloombergAdria.com

"На крају извештаја, председник Управног одбора Бранислав Кланшчек је рекао да га је обавестио председник Програмског савета да је на седници Савета под тачком ‘Разно’ било речи, а да се и он сагласио и да сматра да је приказивање свадбе Драгане Косјерине у оквиру емисије ‘Један добар дан’, као и објављивање свадбе, слика на сајту РТС-а, хватање бидермајера итд. за жуту штампу, да није за РТС. Да сматра да је то злоупотреба јавног простора и да то свакако није јавни интерес грађана. Рекао је да је тим поводом разговарао са главним и одговорним уредником Информативног програма, који му је рекао да он то није дозволио", пише у записнику који је објављен на сајту РТС.

(Мондо)