Извор:Фото: Профимедиа / Ата / Принтскрин Инстаграм ema.bregovic

"ОД ТАД НЕ ПРИЛАЗИМ": Брегина ћерка умало остала без РУКЕ

Извор: Нпортал

10.07.2024.

19:27

"Данас не радим сама, окружена сам стручним људима. Пуно тога имам још да научим, а на струг за сада гледам издалека"

Горан Бреговић са супругом Џенаном има три ћерке – Ему, Лулу и Уну. Иако су од оца музичара и мајке манекенке наследиле бројне таленте, ниједна није показала жељу да настави њихов професионални пут.

Ипак, уметност им је у генима.

BloombergAdria.com

 

Најстарија наследница, Ема Бреговић, рођена је у Паризу 1994. године. Родни град јој је подједнако важан као и Београд.

- За мене је живот на две адресе неопходна стимулација. Када останем предуго на једном месту, мозак ми се успорава и теже налазим инспирацију. Осећам велику слободу у томе што нигде не пуштам корен, као слободни атом – рекла је Ема у једном интервјуу за Хелло!.

Наследница једне од највећих звезда са ових простора завршила је музичку и балетску школу, свира клавир, али није ни помишљала да крене тим путем.

- Родитељи су ме увек подржавали у мојим одлукама, мада мислим да ништа од онога што сам желела за њих није било изненађујуће – искрена је.

Иако је окренута савременој уметности, жеља јој је да сачува од заборава и неке старе вештине. Стичући нова знања и искуства Ема је посећивала радионице машинбравара и одлично се сналази са алатом потребним за ту струку.

Ипак, било је и непријатних ситуација.

- Док сам студирала на Школи лепих уметности доживела сам врло драматичну незгоду када ми је струг повукао рукав. Мало је фалило да изгубим руку. Данас не радим сама, окружена сам стручним људима. Пуно тога имам још да научим, а на струг за сада гледам издалека - признала је својевремено Ема Бреговић.

курир.рс/сторy