Извор:Фото: Профимедиа

МЕДВЕД УБИО ДЕВОЈКУ: Ужас у Румунији

Извор: Нпортал

10.07.2024.

19:31

ДИЈАНА (19) убијена је у Румунији, у нападу медведа након што ју је животиња одвукла, а затим бацила низ литицу високу око 100 метара док је била у шетњи са својим дечком.

Девојка је планинарила планинама Бучеги у централној Румунији, у близини града Брашова, када ју је напала и одвукла животиња.

Према речима дечка жртве, медвед је прво зграбио жену за ногу и одвукао је са стазе, пре него што ју је бацио низ литицу, где је њено тело касније пронађено и извучено. Како би извукли тело, спасиоци су се суочили са тешком мисијом јер је животиња остала у близини. То је довело до тога да су морали да оборе опасног медведа, који је остао у близини и био је посебно агресиван, наводе власти.

Нетипичан напад за медведа

- Према информацијама које имамо, медвед је напао младу жену на стази, одвукао је у растиње поред стазе и негде у овој вегетацији бацио у провалију и сишао за њом. Моје колеге су се спустиле у провалију, где су, нажалост, нашле тело девојке - рекао је председник горске службе спасавања.

- Ово је ситуација са којом се раније нисмо сусрели. Имали смо ситуације када су животиње долазиле, претиле, захтевале храну и чиниле да се њихово присуство осећа да би добиле нешто. Али овде се чини да је већ реч о директном нападу, а то није типично за медведе.

Зашто је медвед постао тако агресиван?

Треба видети шта је тачно утицало на то. Можда врућина, можда нека болест од које животиња болује. Морамо да видимо шта је тачно променило њено понашање тако радикално - појаснио је он.

Према владиним подацима, у румунским Карпатима има око 8.000 мрких медведа. То је друга највећа популација медведа у Европи после Русије.

(Дејли Мејл)