Извор:Фото: Ђ. Грмуша

Почело ново саслушање осумњиченог за убиство Данке Илић

Извор: Нпортал

11.07.2024.

10:32

Дејан Драгијевић (50), осумњичен за убиство Данке Илић (2) 26. марта у Бањском Пољу код Бора, доведен је из притворске јединице у Зајечару у којој се налази од хапшења у априлу месецу, у Више јавно тужилаштву у Зајечару!

 

Како сазнаје Курир, његово саслушање управо је почело.

- Драгијевић је недавно поднео писани поднесак преко свог адвоката и тражио је да га тужилац поново саслуша. Он свакако има право да допуни своју одбрану, коју је изнео у тужилаштву после хапшења 4. априла. Његово ново саслушање у тужилаштву управо је почело - објашњава извор Курира.

Подсетимо, Драгијевић је на првом салсушању признао злочин и детаљно га описао. Наводно је рекао да је његов колега из ЈКП "Водовод", Срђан Јанковић (50), девојчицу оборио службеним колима у којима је он био сувозач. Затим је рекао да је он лично унео дете у ауто у задњи део, па је задавио. По његовом признању, тело су потом одвезли на оближњу депонију и бацили га.

- Међутим, тело није нађено, а Драгијевић је наводно рекао и да га је преместио на другу локацију два дана после убиства. До сада није рекао где је тело, а да ли ће то рећи данас, биће познато након саслушања - каже извор.

Додаје и да није немогуће да Драгијевић сада одлучи да потпуно промени свој исказ, оповргне први и негира злочин.

- Његов колега, осумњичени Срђан Јанкович у мају је одлучио да промени своју одбрану. Наиме он се до тада бранио ћутањем, а онда је одлучио да негира злочин и да тврди да девојчицу не да није ударио колима него је никада у животу није ни видео - подсећа извор.

Иначе, Драгијевић је у тужилаштво довезен марицом у пратњи затворских стражара. На рукама је имао лисице.

(Курир)