Извор:Фото: Shutterstock

ЛЕТЊА САРМА СА РЕБРИМА: Укус који се памти!

Извор: Нпортал

11.07.2024.

12:20

САРМА је традиционално јело које не зна за годишње доба, једе се за време празника у в ећини случајева али и свакодневно.

Укус сарме је укус који се не заборавља. Иако су летњи дани, предлажемо рецепт за летњу сарму: 

Потребни састојци:

BloombergAdria.com

 

Припрема:

На самом почетку је потребно одвојити листове, па прокувати у сланој води на кратко. Потом, одвојте месо од ребара и ситно исецкајте, 
Купус одвојте на листове, па кратко прокувајте у сланој води. Одвојте додајте млевено месо, црни лук исецкан на коцкице, опран пиринач, со, бибер, јаја и измешајте. Сарму увијате тако што ставите кашику фила на ивицу купуса и формирате сарму. Дно веће шерпе подмажите уљем.  па поређајте листове купуса. У празнине  између ставите кости од ребара и покријте их листовима купуса. Сипајте воду да их прекрије и кувајте сарму поклопљено на тихој ватри око два сата. Када се сарма скува, додајте млевену паприку.