Извор:Фото: Профимедиа

ХРВАТИЦА ИЗГУБИЛА ПОСЛЕ ДРАМЕ: Италијанка у финалу ГС

Извор: Нпортал

11.07.2024.

17:42

Италијанка Јасмин Паолини пласирала се у финале Вимблдона после победе на Доном Векић после три сета.

Обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис у уводним гемовима првог сета. 

Имала је Дона шансу за брејк већ у првом гему који је трајао осам минута и где је Хрватска тенисерка пропустила две брејк лопте, Паолини се спасила и освојила гем после којег је повела са 1:0. 

После тог гема тенисерке су биле сигурне на свој сервис, где нисмо видели ниједну шансу за брејк. 

То се променило у петом гему првог сета, када је Дона Векић искористила своју прву брејк лопту у том гему, а трећу од почетка меча. 

Ову предност Хрватска тенисерка је надоградила са још једним брејком који је направила у следећем гему у којем је Паолини сервирала, после тога Дона је стекла предност од 5:2, а на крају је први сет решила у своју корист резултатом 6:2. 

Велику борбу смо видели на старту другог сета, где су обе теисерке освојиле гем на свој сервис. Могла је Дона до брејка у трећем гему, али није искористила брејк шансу. 

Паолини је подигла ниво игре у другом сету и ту добру игру је могла да наплати у четвртом сету када је имала брејк шансу, први од почетка меча, али је Дона успела да добрим сервисом анулира ову шансу Италијанске тенисерке. 

У наредном гему смо поново видели брејк шансе, тада је Дона Векић имала две брејк шансе, коју није искористила, па је Паолини преживела и тај гем и остала у игри. 

Када Векић није искористила своје шансе, уследио је десети гем у којем је сервирала за опстанак у другом сету. Паолини имала две брејк шансе, Хрватска тенисерка је имала лош период игре, што је Италијанка знала да претвори у брејк, што је аутоматски значило да је дошла до сета. 

Брејком је Векић отворила трећи сет, није је поколебао лош завршетак претходног сета, па је у првом гему одличујућег дела меча стекла предност. 

Вратила је Паолини брејк и изједначила резултат на 3:3, узвратила је Векић па је већ у наредном гему поново стекла предност. 

Серију брејкова је наставила Паолини, па је поново освојила гем на сервис хрватске тенисерке и тако изједначила резултат на 4:4. 

Нови гем је освојила Италијанка па је дошла до предности од 5:4. 

У следећем гему се Дона Векић суочила са меч лоптом коју је имала Паолини, али је Хрватица остала у мечу. 

Какав смо једанаести гем гледали у овом мечу, где је Дона Векић пропустила четири брејк шансе, Паолини је освојила гем, док је Векић овај гем завршила у сузама. 

Опет је Паолини имала меч лопту у гему у којем је сервирала Хрватица, али је и сада Дона успела да преживи овај гем и да одведе меч у тај брејк. 

(б92)