Извор:Фото: Профимедиа

ТУГА У ХОЛИВУДУ: Умрла звезда Исијавања после компликација

Извор: Нпортал

11.07.2024.

19:20

ШЕЛИ је своју каријеру започела почетком седамдесетих, када је добила улогу у филму „Брустер Меклауд“, редитеља Роберта Алтмана.

Звезда филма "Исијавање" Шели Дувал, умрла је у 75. години. Према првим информацијама, глумица је умрла од компликација дијабетеса у четвртак у свом дому у Тексасу, пише Вариетy.

Богата филмска каријера

Шели је своју каријеру започела почетком седамдесетих, када је добила улогу у филму „Брустер Меклауд“, редитеља Роберта Алтмана.

Након тога, уследиле су успешне улоге у филмовима: „МцЦабе & Мрс. Миллер“, „Тхиевес Лике Ус“, „Насхвилле“, „Анние Халл“ и „3 Wомен“, који јој је донео награду Филмског фестивала у Кану за најбољу глумицу.

Њено посљедње телевизијско гостовање било је 2016. године када је била у емисији „Др. Фил“, а касније је у интервјуу за „Тhe Hollywood Reporter“ разговарала о снимању Кјубриковог филма, те је открила да је за њу то било исцрпљујуће јер је он био врло тежак и захтеван, а осврнула се и на своју целокупну холивудску каријеру.

Пре тога нико је није видео годинама нити је знао где се тачно налази. Шели је последњи пут глумила у филму “Манна фром Хавен“ из 2002. године и након тога се повукла из глуме.

Остала без новца па се повукла из јавности због болести

Прославила се улогама у филмовима "Исијавање" и "Попај", а данас глумици Шели Дувал од тог успеха и новца које је зарадила није остало ништа.

Глумица је развила тежак психички поремећај и повукла се из јавности, те ретко напушта свој дом.

Шели је због болести потпуно престала да брине о свом изгледу, а чини се да јој проблем ствара и хигијена. Због тога су многи њени фанови тужни сваки пут кад виде неку њену новију фотографију.

(Курир)