Извор:Фото: В. Данилов, Милена Анђела, Зоран Јовановић Мачак, Профимедиа, АТА имагес

МИСЛЕ ДА ЈЕ РОЂЕНИ БЕОГРАЂАНИН: Право Марићево порекло

Извор: Нпортал

12.07.2024.

13:32

МИЛОМИР Марић је познати српски новинар који готово ништа не открива о привантом животу, те мало ко зна које је његово родно место.

Миломир Марић је познати српски новинар, уредник и телевизијски водитељ, који је постао једна од најутицајнијих личности у медијском свету Србије.

Осим тога, слови за једне од најчитанијих људи на нашим просторима, а његово знање о свим темама импресионира.

Својим провокацијама и сарказмом многе нервира, али су бројнији они који обожавају да прате његов рад.

BloombergAdria.com

Како годинама живи у Београду, те се често може видети у градском превозу, готово је остало непознато које је, заправо, његово родно место.

Наиме, Марић је рођен 7. јануара 1956. године у Горњем Милановцу. У родном месту је завршио основну и средњу школу, а потом студије новинарства на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Током студија, показао је изузетан таленат за истраживачко новинарство и писање, што му је омогућило да брзо напредује у својој каријери.

Марић је свој први ангажман имао у магазину "Дуга", где је радио као новинар и уредник. Његове репортаже и интервјуи с контроверзним и познатим личностима брзо су привукли пажњу јавности. Његов стил је био препознатљив по директности и способности да извуче интересантне информације од својих саговорника.

BloombergAdria.com

Један од најважнијих тренутака у Марићевој каријери било је оснивање магазина "Профил", где је био главни уредник. Магазин је био познат по истраживачком новинарству и ексклузивним причама које су често биле на граници провокације.

 

Поред штампаних медија, Миломир Марић је постао познат и као телевизијски водитељ. Његова емисија "Ћирилица", која се емитује на ТВ Хаппy, постала је једна од најгледанијих и најконтроверзнијих емисија у Србији. У "Ћирилици" је Марић интервјуисао многе истакнуте личности из политике, културе, спорта и естраде, често отварајући теме које други медији избегавају.

Свој приватни живот успешно већ деценијама чува само за себе, а његов брак са књижевницом Весном Радусиновић, одушевљава многе. Посебно је Марићев однос са њеним сином из првог брака вредан дивљења, од првог дана како је отпочео романсу са овом дамом посматра га као своје дете.

BloombergAdria.com

Улога глумца и сценаристе

Марић је сценариста и режисер документарно игране серије Лепи и мртви из 2012. године. У серији од 15 епизода је приказана судбина Београђана Стевице Марковића и Мишка Милошевића, који су кренули да освоје Запад, а завршили трагично. У серији по први пут сви њихови пријатељи говоре шта им се догодило и ко их је ликвидирао.

Такоше, у својству специјалног госта, појавио у трећој епизоди телевизијске серије Срећни људи. Сцена се одвија на изложби Ђорђа Ђорђевића Ђорђина, ког је тумачио легендарни Миленко Заблаћански.

(Стилл)