Извор:Фото: ЕПА, Профимедиа, Х принтскрин/@DjokerNole

РЕКАО МУ "НЕ", ПА СЕ ПОКАЈАО: Први сусрет Новака и Медведева

Извор: Нпортал

12.07.2024.

14:19

У ТРЕНУТКУ када је био тек 400. на свету, руски тенисер добио је прилику да тренира с најбољим тенисером света, а недавно се присетио како га је Новак Ђоковић одушевио тих дана.

Руски тенисер Данил Медведев, некадашњи светски број један, тренутно је пети на АТП листи и игра у полуфиналу Вимблдона, а он је веома млад остварио велике успехе.

До сада је освојио 20 титула у синглу и освојио је УС Опен 2021. године, а важи за једног од играча који је публици и навијачима посебно симпатичан због своје скромности и хумора.

BloombergAdria.com

Медведев негује одличне односе са својим колегама, а међу омиљенима му је најбољи од свих – Новак Ђоковић, освајач 24 гренд слема.

Руски тенисер често је с великим поштовањем причао о српском асу и подржавао га чак и када то није био популарно, а недавно је открио како је изгледао његов први сусрет са живом легендом како би открио свету Новакову страну коју многи не знају.

Данил Медведев и Новак Ђоковић упознали су се 2017. године, неколико дана пре мечева између Русије и Србије у Дејвис купу. Како је испричао, имао је прилику да тренирају заједно, када га је Новак га је питао хоће ли ићи у Ниш да игра за репрезентацију и понудио му да крене с њим.

– Питао ме је када крећем на пут, одговорио сам му да идем у суботу и тада ме је питао да ли желим да идем с њим приватним авионом. Видите, ја сам стидљива особа. Наравно да сам прво рекао: "Не, не, не треба. Федерација је купила карте. Имам само једно преседање, нека три сата…" Можда је требало одмах да кажем да хоћу – рекао је Медведев приликом разговора с новинарима почетком године у Аустралији, након што му је један репортер показао фотографију из тог периода и питао га шта му она значи.

– Сат времена касније, када тренинг завршио, пришао сам и питао сам га: "Могу ли стварно да идем с тобом?" и одговорио је: "Наравно". Тако да сам рекао: "Океј, кренућу с тобом онда" – испричао је Рус.

Како је Данил открио, у том тренутку је он био на самом почетку каријере, далеко од врха АТП листе, а српски тенисер се према њему понашао веома лепо и исто онако како га третира данас.

– Мислим да је то једна од ствари које људи не разумеју када је Новак у питању. Он може бити незгодан на терену, као и ја на крају крајева. Може да буде и овакав и онакав. Али, према мени… Упознао сам га када сам био 400. на свету, сада сам трећи, био сам и први. Не могу да приметим никакву разлику у начину на који се опходи према мени – рекао је тенисер.

У међувремену, Данил Медведев дошао је до светског врха и више пута осујетио планове Ђоковићу – на пример 2021. године, када га је поразио и спречио да комплетира календарски гренд слем. Иако су на терени љути ривали, када је у питању приватни живот, један другом пружају само подршку.

BloombergAdria.com

– Наравно да сам му у међувремену постао много већи ривал. Али наш однос ван терена је остао исти када год бисмо се срели. Мени се то свиђа код њега и сматрам то јако лепом особином његове личности – рекао је Медведев.