Извор:Фото: Принтскрин

ШТА ОБЛИК НОКТИЈУ ГОВОРИ О ВАМА: Открива врлине и слабости

Извор: Нпортал

12.07.2024.

16:02

Да ли сте се икада запитали шта ваш облик ноктију говори о вашој личности?

Према неким стручњацима, облик ваших ноктију може открити скривене особине личности о вама. Неке студије сугеришу могућу корелација између различитих облика ноктију и специфичних особина личности.

На основу најновијих истраживања о особинама облика ноктију, представљамо вам четири природна типа облика ноктију - вертикално дуги нокти, широки нокти, округли нокти, квадратни нокти и особине личности које су повезане са сваким од њих.

Особине личности дуге нокатне плоче

Ако имате дуг облик ноктију, ваше особине личности сугеришу да сте креативни, маштовити, педантни и харизматични. Имате приступ оријентисан на детаље, углавном остајете смирени, независни и прагматични. Ваша десна мождана хемисфера има тенденцију да буде доминантнија, што вам омогућава да искористите своју креативну страну.

Вероватно се одлично изражавате кроз уметност, музику или писање. Оно што је такође за дивљење код вас јесте ваша способност да уравнотежите креативност и рационалност, логично анализирајући проблеме како бисте пронашли иновативна, али практична решења. Поносите се својим радом, тежите изврсности, али никада не губите из вида ширу слику.

BloombergAdria.com

 

Обично делујете као тихи, лагодни, смирени и прибрани, али постоје тренуци када се осећате оптерећено, што доводи до тога да се повучете или изгубите присебност. Иако се добро носите са свакодневним стресом и притиском, неочекивани изазови могу да вас избаце из равнотеже.

Пошто сте веома осетљиви, прилагођени сте свом окружењу, често прихватате суптилне промене, мада та осетљивост понекад може довести до осећаја притиска. Неговање самоконтроле може вам помоћи у управљању интензивним емоцијама кад дођу тешка времена. Вешти сте у доношењу одлука које су вам од користи.

Особине личности широке нокатне плоче

Ако имате широк облик ноктију, ваше особине личности сугеришу да сте директни и отворени, изражајни и поуздани. Ваш снажан осећај одговорности одражава се у организованом и ефикасном приступу задацима. Сваки ваш рад је врхунски и спремни сте да идете далеко да бисте постигли изврсност.

Вешти сте у управљању делегирањем и пројектима, природно преузимате лидерске улоге и постављате високе стандарде за друге. Ваша вештина у управљању временом и ресурсима чини вас веома продуктивним. Ваша отвореност за нове идеје чини вас одличним саговорником и сарадником, вештим у умрежавању и изградњи односа.

BloombergAdria.com

 

И у личним и у професионалним односима, гледају вас као солидног партнера, који пружа сигурност и осећај сигурности. Нисте од оних који се слепо придржавају друштвених норми и можда имате традиционалну црту. Не плашите се да изразите своје емоције и саосећате са другима.

Ваша поузданост се огледа у вашој одговорности и поштовању обавеза, чак и ако то значи улагање додатног напора. Иако вас неки могу схватити као превише експресивне или емоционалне, ови квалитети се такође могу посматрати као предности, у зависности од контекста и појединаца који су укључени у рад.

Особине личности округле нокатне плоче

Ако имате личност округлог облика нокта, ваше јединствене особине личности могу бити мирне и сабране. Нисте особа која се лако узнемири или буде под под стресом, што је одлично у ситуацијама које вас стављају под одређени притисак. Радознала сте особа, увек постављате питања и у потрази сте за новим информацијама.

Лако се опорављате од неуспеха и увек сте у могућности да пронађете начин да кренете напред. Веома сте оптимистични.

Врло сте великодушна и брижна особа која ставља потребе других испред својих. Романтична сте и сентиментална особа која увек тражи начине да изрази своју љубав и поштовање према другима. 

BloombergAdria.com

 

Када нешто треба да се уради, не плашите се да упрљате руке. Увек сте вољни да засучете рукаве и кренете на посао. Имате оштро око и велику визију. У стању сте да идете са током и да се прилагодите новим ситуацијама. То вас чини одличним у раду у тимовима у којима увек можете да пронађете начин да се уклопите.

Кључне особине личности: смиреност, отпорност, оптимистичност, емпатија, љубазност, великодушност, стрпљивост и приземност.

Особине личности  квадратне нокатне плоче

Ако имате квадратни облик нокта, ваша главна особина је независност. Највероватније не волите да вам други говоре шта да радите те волите могућност избора, што вас чини одличним у преузимању одговорности и најчешће можете пронаћи решења за проблеме.

Прилично сте иновативна особа која увек тражи нове и другачије начине како да уради одређене ствари. Не плашите се да ризикујете, а ваша љубав према авантурама вас тера да увек тражите нова искуства, истражујете нова места и имате узбуђење у свом животу. 

Одана сте особа, што вас чини одличним пријатељима и савезницима на које други људи могу да рачунају. 

BloombergAdria.com

 

Амбициознас те особа и управо је та амбиција главна ствар која вас води у каријери. Спремни сте да напорно радите и уложите додатни напор да бисте се попели на лествици и постигли своје циљеве. Такође сте прилично отпорни пред изазовима. Имате способност да се опоравите од неуспеха. Можете инспирисати друге да наставе даље чак и када су ствари тешке. Ово вас може учинити одличним вођом. Често сте директни и искрени у комуникацији. Склони сте да кажете оно што мислите, чак и ако то није оно што људи желе да чују.

Такође сте прилично тврдоглави и не дате се лако убедити. Склони сте да стојите на свом месту. Ово се може посматрати као позитивна особина, јер вам омогућава да останете верни својим уверењима. Међутим, то се такође може посматрати као негативна особина, јер вам може отежати рад у тешким ситуацијама. 

Кључне особине личности:  независност, организованост, практичност, приземност, отпорност, амбициозност, посвећеност, дисциплинованост и поштење