Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/CBS Boston

МРАК, СТЕЗАЊЕ: Исповест човека кога је прогутао кит

Извор: Нпортал

12.07.2024.

17:25

АМЕРИЧКИ ронилац Мајкл Пакард доживео је невероватну авантуру када се нашао у устима огромног грбавог кита. Своје језиво искуство испричао је до детаља, откривајући како се нашао у потпуном мраку, суочен са сигурном смрћу.

Ова невероватан догађај одиграо се у близини обале Провинстауна, где је Пакард ронио.

- Грбави кит је покушао да ме поједе. Нашао сам се у његовим устима пуним воде. Био је тотални мрак. У првом тренутку сам помислио да је ајкула, али нисам осетио зубе и простор је био много већи. Његови мишићи су почели да ме стежу, нисам могао да се померим - описао је Пакард своје искуство.

Након 30-40 секунди проведених у устима кита, Пакард је изненада избачен напоље, близу свог брода. Иако није задобио теже повреде, признаје да је помислио да ће умрети.

BloombergAdria.com

 

- Знао сам да је реч о огромном створењу и да нећу моћи да изађем напоље. Помислио сам: ‘Овако ћеш умрети. У устима кита’. Колико буде ваздуха толико ћу поживети - испричао је Пакард.

Након што је његова прича изнова актуелизована, корисници друштвених мрежа испратили су је бројним коментарима. "Било је грозно. Најгори оброк који сам икада имао, објаснио је кит", написала је једна особа. "Каква прича и начин да се боље упознате с морским животом", надовезала се друга.

Пакардова прича о преживљавању у устима кита постала је вирална, привлачећи пажњу широм света.

Након што је изашао из кита, искусни ронилац је остао да плута на површини воде, гледајући како се кит враћа у дубину. "Боже, преживео сам", помислио је Пакард, захвалан на изузетној срећи која му је омогућила да преживи ову драматичну ситуацију.