Извор:Фото: Схуттерстоцк

ПОП ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ О ПРЕЉУБИ: Натераће вас да се замислите

Извор: Нпортал

13.07.2024.

13:32

ПЕТРОВСКИ пост је иза нас, а у сусрет нам долази Госпојински, те је света тајна причешћа један од највшнији момената у животу сваког верника. У српској православној цркви се сматра да нема веродостојног поста без доброг и праведног исповедања и причешћа.

Тако је један Београђанин отишао код духовника и признао му како вара жену и да не може више са њим, те да хоће да је напусти и отпочне нови живот са љубавницом.

Свештеник му је дата предочио ствари које свако треба са пуном пажњом да прочита и добро размисли:

"Приликом напуштања породице, ви губите своју личност. То нисте више ви. Сматрате да ћете са другом женом добити бољи живот, али то је само на почетку љубавне афере. Живот је свуда исти. У данашње време, постало је модерно имати другу жену, девојку.

BloombergAdria.com

 

Са досадашњом женом вам је све постало монотоно и досадно. Са новом нисте одгајали децу, нисте чували децу, пресвлачили их, водили у вртић. Због тога, мислите да ћете са новом женом само уживати у љубави и романси. Сматрате да класичног живота неће бити.

Међутим, то никако није могуће. Свачији однос се кад-тад претвори у стандардни свакодневни живот. Опет ћете се наћи у ситуацији из које сте управо побегли. Психолози саветују да добро размислите. Заштитите оно што имате. Ако имате проблеме са женом, пронађите решење да их решите, поразговарајте као одрасли људи.

BloombergAdria.com

 

Компромис сигурно постоји. Уколико добијете жељу за новом авантуром, обуздајте ту жељу, јер је то краткотрајно. Срећа и љубав су поред вас, само требате добро сагледати. Неки устаљени редослед је да прво долази до заљубљивања, затим одбацивања, а потом разумевања и праве љубави.

У браку је потребна борба. Борба обе стране. Када након кризе дођете до компромиса, брак нећете моћи препознати. Волите се због онога што јесте, из љубави постаните оно најлепше што можете да будете", закључио је свештеник.

(Стил)