Извор:Фото: Профимедиа

ВЕСТ ДАН ПРЕ ФИНАЛА ВИМБЛДОНА: Карлос Алкараз МЕЊА тренера

Извор: Нпортал

13.07.2024.

19:26

За сада је све ово ипак у другом плану за Алкараза, јер се спрема за један од највећих мечева у каријери, против Новака Ђоковића за своју другу титулу на Вимблдону.

Дан пре финала Вимблдона Новак Ђоковић - Карлос Алкараз, снажно је одјекнула вест да Шпанац мења тренера, на одређено време.

"Марка" пише о томе да ће Алберт Молина, Карлосов агент, преузети улогу његовог пратиоца на предстојећим Олимпијским играма у Паризу, док ће Хуан Карлос Фереро тих дана одмарати.

Фереро, Алкаразов "први тренер", доћи ће у Париз само у случају да Шпанац уђе у завршницу олимпијског турнира у тенису, који почиње 27. јула и трајаће до 4. августа. За време његовог одсуства, Алкараз ће тренирати са селектором шпанске Дејвис куп репрезентације, Давидом Ферером. Уз њега ће у Паризу такође бити и Самуел Лопез, тренер Пабла Карења Бусте.

BloombergAdria.com

Молина, Алкаразов агент, и раније је ускакао у улогу "стручног сарадника" тенисера, јер је дипломирани тренер.

Он ради за америчку компанију "ИМГ" и открио је Алкараза још када је био дечак од 12 година.

За сада је све ово ипак у другом плану за Алкараза, јер се спрема за један од највећих мечева у каријери, против Новака Ђоковића за своју другу титулу на Вимблдону. И претходну је освојио у финалу против Србина прошле године.

(Мондо)