Извор:Фото: Профимедиа, Vikipedija

Сећате ли се КАДА је Ђоковић први пут освојио Вимблдон?

Извор: Нпортал

14.07.2024.

12:04

ТЕНИСЕР Новак Ђоковић своју тенисерску карјеру вредно је градио деценијама уназад. Још као веома мали показао је своју склоност ка белом спорту, напорно је тренирао и пред себе поставио циљ - "бићу најбољи на свету".

Тај дечаки сан испунио му се захваљујући таленту, али и упорности, а многи кажу и српском инату, који се у њему пробуди сваки пут кад му неко покаже непоштовање или покуша да га на било који начин понизи.

Годинама уназда Вимблдон се гледа без даха управо због Нолета, а данас ће још једном наш ас заиграти и покушати да освоји тај чувени тениски турнир.

BloombergAdria.com

Управо ово је био повод да се присетимо дана када је Новак први пут узео у руке пехар на Вимблдону и учинио поносним не само себе и своју породицу, већ и читаву Србију.

За многе то је био историјски дан, најважнији тренутак за дечака који је рекао да ће једног дана бити најбољи на свету, за човека који је сањао о освајању Вимблдона и за нацију која је доживела да један Србин подигне пехар на Централном терену Ол Ингланд клуба – први пут у каријери.

- Мој циљ је да будем број 1. Мој сан је да освојим Вимблдон.

BloombergAdria.com

Те реченица терала је Новака да на терену остави срце, да игра са хиљаду посто себе. Оне су обележиле каријеру најбољег тенисера света и постале су јава јула 2011. године. У великом финалу на Централном терену у Лонодну победио је браниоца титуле и првог носиоца Рафаела Надала са 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

- Ово је најбољи дан мог живота. Увек сам сањао о освајању овог турнира. Чини ми се да и даље спавам, сањам… Када играте против најбољег тенисера света, човека који је освојио титуле последња два пута када је играо овде, морате да будете на врхунцу. И вероватно сам одиграо најбољи меч на трави у каријери – рекао је Новак после меча.