Извор:Фото:Профимедиа / В: Данилов / Принтскрин Тикток unabojovic /

ОВО ЈЕ ЛУКСУЗ: Колико кошта један дан на базену у Београду?

Извор: Нпортал

14.07.2024.

16:44

"За једну породицу, ово је као одлазак на море"

- Одлазак на базен је постао луксуз,  написала је Београђанка Уна на интернету онда када је одлучила јавно да израчуна колико једну особу најобичнији боравак на базену у главном граду може коштати.

На свом ТикТок профилу "унабојовиц", Уна је поделила рачуницу просечног одласка на базен у Београду, узимајући у обзир и плаћање улаза, јер се бесплатне карте за Београђане могу искористити тек од 12, што њој никако не одговара.

- Колико кошта просечни одлазак на базен у Београду? Дакле, улазница кошта 600 динара и пре него што кренете да ми причате 'имаш београдску картицу да улазиш бесплатно', да, али могу тек од 12, а ја бих волела да идем пре 12.

Лежаљка и ако нађеш сунцобран - 400 динара, значи већ смо на 1.000. Не дао Бог да си жедан или гладан на базену. Нес кафа, 300 динара, сок у лименци 200 динара, вода је 130 динара... И верујте, пробала сам да унесем, не иде. Претресају те као да си на аеродрому. Ако те којим случајем Бог погледа, успеш да унесеш нешто. Ја сам данас успела брескве на пример... Значи ти да би преживео ову врућину и отишао на базен мораш да одвојих минимум 1.500 до 2.000 динара за самог себе. Замисли како ли је онима који имају породицу, шесторо њих. Буквално 100 евра за добро јутро", испричала је Уна.

- Претресају, мени су узели млеко за дете!

Многи су били шокирани оваквим информацијама али и љути због чињенице да на улазу има оних који претресају грађане.

"Молим? Откуд њима право да претресају људе и да им одређују шта ће ко да понесе. Боже који специјалци ово први пут чујем, "Гаде ми се базени искрено. Не видим у чему људи уживају у њему. Ако немате за било какав одмор, идите на Аду, Лидо", "То је баш много! У Зрењанину је карта 200 динара, за децу је 100", "Улазак на многе базене иде и до 1.500 динара, а цена воде 180. Пакао", "Тако је, мени су узели млеко за дете", "Ја сам пре неко вече отишла на ноћно купање у 22х, наплатили су ми 700 динара а базен ради до 00х", "Иста ситуација и у мањим градовима са мањима плата", "Брате у Лесковцу је 600 динара плус лежаљке 300 динара ужас!", гласили су само неки од многобројних коментара.

Блиц

БОНУС ВИДЕО: