Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа

СТИЖЕ КРАТКОТРАЈНО ЗАХЛАЂЕЊЕ Када можемо очекивати пљускове?

Извор: Нпортал

15.07.2024.

07:41

ПОСЛЕ врелих дана очекује нас захлађење уз краткотрајне пљускове.

Током дана ће бити прилично топло у Србији уз јутарњу температуру од 15 на истоку Србије до 25 степени у Београду. Највиша дневна темпаратура ићи ће од 36 до 40 степени Целзијуса, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Како саопштава РХМЗ, у Беогаду ће данас бити претежно сунчано и веома топло. Очекује се ветар који ће бити слаб до умерен, променљив. Јутарња температура од 20 до 25, а највиша дневна око 38 степени Целзијуса.

BloombergAdria.com

 

Ветар слаб до умерен, променљив. Јутарња температура од 15 °Ц на истоку Србије до 25 °Ц у Београду, а највиша дневна од 36 до 40 °Ц.

Према изгледима времена за наредних седам дана, веома топло време задржаће се и у првој половини следеће седмице уз највишу дневну температуру у већини места од 35 до 40 °Ц и тропске ноћи у урбаним срединама.

Од петка, 19. јула, у северним, западним и централним, а од суботе, 20. јула, и у осталим крајевима Србије пад температуре, са кишом, пљусковима и грмљавином, али ће и даље бити топло.

BloombergAdria.com

 

Уз локални развој облачности, средином седмице 17. и 18. јула, очекује се ретка појава краткотрајних пљускова са грмљавином, док ће крајем седмице, од 19. до 21. јула, бити нестабилније време са чешћом појавом пљускова с грмљавином, који локално могу бити израженији.

Крајем периода поново претежно сунчано.

(Тањуг)