Извор:Фото: Профимедиа

СТИЖЕ ПУН МЕСЕЦ У ЈАРЦУ: Време бола и суочавања са реалношћу

Извор: Нпортал

17.07.2024.

11:35

ПУН Месец у Јарцу означава крај једног поглавља на нашем путу сазревања и, због јаке везе Месеца и Плутона, вероватно ће открити нешто о нама самима чега нисмо били свесни, што ће нам вероватно бити непријатно, пишу астролози Атма.хр.

Некима од нас овај пун Месец у Јарцу могао би донети болну, али неопходну проверу реалности. Ако је то случај, морамо да се побринемо да одвојимо време да осетимо свој бол, да одвојимо време да оплакујемо своје губитке, чак и када само губимо фантазију којој смо пројектовали значење.

21. јула је пун Месец на 29º Јарца, у конјункцији са Плутоном на 0º Водолије. Овај моћни догађај ће вероватно разоткрити непријатне истине и изнети сирови бол из наше прошлости који је сада спреман да се осети и призна.

BloombergAdria.com

Пун Месец у Јарцу је посебно важан за оне од нас рођених са планетама у касним степенима кардиналних знакова (Ован, Рак, Вага, Јарац) и раним степенима фиксних знакова (Бик, Лав, Шкорпија, Водолија).

Овај догађај им нуди прилику да препознају дубље лекције иза понављајуц́их циклуса и образаца у које су стално ухваћени, стављајући у фокус непрерађени бол из прошлости који захтева њихово присуство и пажњу.

Пун Месец у Јарцу поново у фокус ставља поларитет Рак-Јарац, породичну осу, повезану са путовањем сазревања, путовањем постајања емоционалне одрасле особе, путовањем постајања самоодговорним. Овај пун Месец у Јарцу означава крај једног поглавља на нашем путу сазревања и, због јаке везе Месеца и Плутона, вероватно ц́е открити нешто о нама самима чега нисмо били свесни, што ће нам вероватно бити непријатно када се покаже.

Овај догађај нам пружа прилику да боље разумемо сврху онога што се дешавало протеклих недеља и месеци и охрабрује нас да направимо промене које су одавно закасниле.

 

Пун Месец у конјункцији са Плутоном: Осећај непрерађеног бола

Пун Месец у Јарцу у тесној конјункцији са ретроградним Плутоном на 0º Водолије доводи до краја путовање психолошке и емоционалне трансформације. Овај догађај баца светло у сенку и нуди нам прилике да стекнемо свест о томе које прилоге се морају ослободити, а шта драстично променити да бисмо сазрели.

Плутон, Господар подземног света, сила еволуције, увек позива на радикалну трансформацију. Тренутна астролошка конфигурација наглашава неопходност структуралне трансформације наше унутрашње и спољашње стварности, дозвољавајуц́и ономе што је прошло својим током да умре и ослободи наше ослањање на старе стратегије суочавања и начине постојања.

Пун Месец квадрат Хирон, секстил Нептун, тригон Уран и Марс

И Сунце и Пун Месец су у квадрату Хирона на 23º Овна, који ће за само неколико дана постати ретроградни. Овај Т-квадрат указује на повећан осећај унутрашње напетости и сугерише осећај хитности у суочавању са нерешеним ранама из наше прошлости које нас коче у садашњости.

Активација Хирона, небеског тела повезаног са архетипом рањеног исцелитеља, нашом најдубљом рањивости и осећањем одбачености и неприпадања, је још један показатељ потребе да се носимо са непрерађеним емоционалним болом из наше прошлости. Ова конфигурација нас подсец́а да имамо право да постојимо, имамо право на потребе и да смо вредни да нас у потпуности виде.

BloombergAdria.com

Пун Месец чини секстил Нептуна у Рибама. Ово поравнање подржава нашу способност да постављамо границе које поштују нашу осетљивост и подсећа нас на важност саосец́ања према себи и другима. Пун Месец у Јарцу је такође у тригону Урана на 27º Бика и секстилног Марса на 0º Близанаца.

Ови аспекти додају више динамике тренутној планетарној конфигурацији, подржавају нашу спремност да правимо промене и истражујемо нова решења за проблеме са којима се суочавамо, и инспиришу нас да се потврдимо и поделимо своје потребе и жеље са рањивог и утемељеног места.

Пун Месец у Јарцу: Провера стварности

Сатурн је планетарни владар пуног Месеца у Јарцу и његов положај нам даје више информација о енергији овог догађаја. Сада у Рибама и ретроградном, Сатурн се полако креће ка квадрату са Јупитером у Близанцима, што ће бити тачно у августу.

Сатурново стање може бити позив да се препозна где смо можда изградили нешто на основу илузије или заблуде, на погрешним основама.

То може бити позив да размислимо о томе да ли смо можда заглављени у фантазији или избегавамо одговорност, очекујући да нам се на магичан начин да оно што желимо, али нисмо вољни да радимо свакодневни, неопходан, негламурозан посао да своје снове и визије претворимо у материјалну стварност.

Некима од нас овај пун Месец у Јарцу могао би донети болну, али неопходну проверу реалности. Ако је то случај, морамо да се побринемо да одвојимо време да осетимо свој бол, да одвојимо време да оплакујемо своје губитке, чак и када само губимо фантазију којој смо пројектовали значење.