Извор:Фото: Н. Карлић

Близанци (3) умрли од дроге, мајка ухапшена

Извор: Нпортал

17.07.2024.

15:23

"ДЕЦАсу највредније што имамо. Она не купују фентанил, она га не пуше. Одрасли раде све то, али невина деца плаћају највећу цену. То је неприхватљиво"

Џестис Џејмс (22), мајка трогодишњих синова близанаца Џошија и Џестина оптужена је за убиство и злостављање деце, након што су малишани преминули услед превелике изложености дроги фентанил!

Деца су пронађена без свести 11. јула у кући у Канога парку у Калифорнији. Они нису реаговали и били су у несвести када су болничари дошли у стан у коме је Џестис Џејмс била са својим дечком и својом породицом.

Употреба ове доге је у порасту што је узнемирујући тренд последњих година у САД. Услед истраге која још није завршена тужилац није желео да износи више детаља о томе на који су начин близанци били изложени дроги.

- Још четири слична случаја имали смо у последњих шест месеци у Лос Анђелесу. Деца су највредније што имамо. Она не купују фентанил, она га не пуше. Одрасли раде све то, али невина деца плаћају највећу цену. То је неприхватљиво - рекао је Хатами.

Мајка малишана Џестис Џејмс изведена је пред суд у уторак и изгледала је избезумљено. У публици је било још неколико чланова њене породице. Она је задржана у притвору након што јој је одређена кауција од четири милиона долара.

На наредном појављивању пред судом заказаним за 31. јул њој ће бити одређен адвокат. Чланови породице тврде да је она брижна мајка и да не би учинила ништа нажао синовима. Близанци су недавно прославили трећи рођендан, а за Дан независности су били на плажи одакле су посматрали ватромет.

Породица је основала фонд "ГоФундМе" како би се прикупио новац за сахрану дечака.

- Ово је заиста тешко за породицу. Желимо да сви постану свесни опасности од фентанила - рекла је бака дечака Регина Холмс.

(Телеграф)