Извор:Фото: Профимедиа

Ову ФБИ загонетку може да реши 5% људи - да ли сте то ви?

Извор: Нпортал

17.07.2024.

22:41

ОВА мозгалица већ годинама привлачи много пажње, и кажу да је реши само 5 одсто људи...

Загонетке су одличан начин да се забавите, али и активирате мождане вијуге. Једна од мозгалица која се налази у склопу испита за ФБИ агенте, већ годинама привлачи много пажње, и кажу да је реши само 5 одсто људи.

Она гласи:

Мушкарац и жена излазе на пиц́е на свом првом састанку. Врео је летњи дан, тако да док мушкарац и жена чекају на оброк, обоје добијају чашу ледене воде. Жена се мног зноји и додатно је жедна, па одмах на почетку испије три чаше ледене воде, док је мушкарац пио само гутљаје воде током оброка.

Касније тог дана, мушкарац шаље поруку жени у којој јој каже да је болестан и да се осец́а изузетно слабо. Пре поноц́и, полиција је прогласила човека мртвим. Када је жена приведена на испитивање, утврђено је да су и она и пиц́е њеног партнера били отровани.

Поставља се питање – зашто је мушкарац умро, а жена није?

Иако постоји велики број верзија које указују на решење ове загонетке, тачна је само једна. Она гласи да је отров био у коцкама леда.

Наиме, женина интензивна жеђ јој је на крају спасила живот јер је брзо попила воду, пре него што је лед успео да се отопи. Њен партнер је, с друге стране, пио своју воду полако, дајуц́и довољно времена отрову.

(Крстарица)