Извор:Фото: Профимедиа

Шта нам у недељу доноси Пун Јеленов Месец?

Извор: Нпортал

18.07.2024.

11:02

У НЕДЕЉУ, 21. јула, доживљавамо пун Месец на 29º степена Јарца, у конјункцији с Плутоном на 0º Водолије, што је други пун месец у Јарцу овог месеца. Овај пун Месец је познат као Јеленов месец, а то име је добио јер би у јулу мужјаци јелена имали потпуно израсле рогове.

Шта очекивати од јулског пуног месеца у Јарцу?

Као енергетски врх месечевог циклуса, пун месец може бити време дубоког интензитета. Нерасположење, енергично и неукроћено понашање – све је повезано с овим лунарним тренутком. Наравно, може понудити и осветљење, како у облику инспирације која уздиже, тако и пут којим се открива да би се открило нејасно.

BloombergAdria.com

Под утицајем и Јарца и Водолије, овај пун месец је прожет сензибилитетом оба знака, односно вредним прагматизмом Јарца, али и иновативношћу Водолије. Неки сугеришу да енергија Водолије није у складу са енергијом земљаних знакова, али има потенцијал да буде моћна комбинација. Када се размишљање ван оквира помеша са ставом „никад не реци не могу“, рађају се неке од најбољих идеја. Ово ће бити одличан тренутак да започнете нови пројекат или се бавите новим хобијем.

Како се приближити пуном месецу у Јарцу

Када погледамо друге планетарне аспекте у овом тренутку, можемо видети да ће се овај тренутак заиста осећати релативно хармонично. Месец ће формирати нежни тригон с иноватором Ураном и ратником Марсом, што нуди осећај равнотеже. Не би било мудро не искористити ову поставу. Седите, ставите оловку на папир и искористите инспирацију коју ћете осетити у овом тренутку.

Негативни аспекти

Овај моћни догађај ће вероватно разоткрити непријатне истине и донети непрерађени бол из наше прошлости који је сада спреман да се осети и призна. Пун Месец у Јарцу је посебно релевантан за оне рођене са планетама у касним степенима кардиналних знакова (Ован, Рак, Вага, Јарац) и раним степенима фиксних знакова (Бик, Лав, Шкорпија, Водолија).

Овај догађај им нуди прилику да препознају дубље лекције иза понављајућих циклуса и образаца у које су стално ухваћени, стављајући у центар пажње непрерађени прошли бол који захтева њихово присуство и пажњу.

Савети за личну добробит

Запамтите да увек будете нежни према себи. Јарац, у најгорем случају, може гурати оне око себе да раде до исцрпљености. Немојте се спржити на послу и ван њега. Ако је велики пројекат на којем треба да радите ваша сопствена брига, онда то морате да поштујете. Радити и гурати се само ради потврђивања других неће вам дугорочно послужити. Уместо тога, уложите своју енергију и време у ствари у којима уживате и што ће вас дугорочно усрећити.

BloombergAdria.com

Ован

Појачајте своју амбициозну природу на максимум, драги Овнови! Сада је тренутак када ваш напоран рад може донети велику исплату. Месец распаљује ваше амбиције и баца светла рефлектора на ваш професионални живот. Ово је важан тренутак у вашој каријери, и ако сте на правом путу, можете очекивати велики успех и славу. Промоција, награда, јавно признање или понуда за нови посао су само неки од могућих исхода.

Међутим, ако осећате да нисте на правом путу, можда је време да преиспитате своју стратегију и направите промене у својим професионалним плановима.

Бик 

Припремите се за прилику да прихватите осећај експанзије и авантуре. Спремни сте да изађете из своје зоне комфора и зароните у огроман хоризонт пред собом. Ово је фантастично време за планирање путовања на велике удаљености или фокусирање на међународне односе, имиграцију или одлазак на неко егзотично место.

Мешање са различитим људима, културама и духовностима може вам отворити ум и донети нова искуства. Ако се бавите издаваштвом или јавним наступима, ово је идеално време за велике пројекте у тим областима.

Близанци 

Прихватите своју осетљивост сада, драги Близанци. Истина у вашим односима сада излази на видело. Ово је време када можете постати ближи некоме или се суочити са проблемима у вези. Ако сте у срећној вези, интимност и сексуалност ће се разбуктати још више.

Финансијске ствари такође долазе у први план. Можете очекивати долазак већег пакета бенефиција, ризичног капитала, кредитне линије или зајма. Такође, могуће су промене у вези са вашом имовином или инвестицијама.

Рак

Емотивна веза је место где ћете сада наћи своју моћ, драги Ракови. Партнерство ће бити ваш најважнији фокус. Ако сте у срећној вези, очекујте да ћете се зближити и дати дугорочна обећања. То може укључивати усељење у заједнички дом, веридбу или чак венчање.

Ако ваша веза није стабилна, можда је време да се суочите са реалношћу и размислите о раздвајању. У пословном свету, уговори, преговори и односи с клијентима такође ће бити у центру пажње, пише 24седам.

Лав 

Љуљате се и котрљате као права машина, Лавови! Пун месец вас види како жонглирате са много различитих одговорности, планова, рутина и пројеката. Можда завршавате велики подухват за свог послодавца или остављате један посао да бисте започели други.

Ако сте без посла или тражите бољи посао, сада је право време да се пријавите и тражите прилике. Ваша енергија и ентузијазам су на врхунцу, што вам може донети нове могућности.

Девица

Звезде светлуцају са толико слатке енергије за вас, миле Девице. Магија и романса су вам сада у ваздуху. Ваше срце може скоро да пукне од радости. Ово је невероватно време да се опустите, забавите и прихватите жеље свог срца.

Без обзира на то да ли сте сами или у вези, фокусирајте се на романтику и уживање. Ако сте креативни, ово је одлично време да се уроните у уметност и изразите своје таленте.

BloombergAdria.com

Вага

Завирите у свој дом и породицу, драге Ваге. Ваш породични живот сада је посебно важан. Можда сте домаћин неког занимљивог догађаја, позивате породицу на роштиљ или се чак припремате за селидбу или реновирање.

Ако желите да направите промену – као што је преуређење или гледање некретнина – сада је право време за то. Ако ваша породица треба помоћ, можда ћете и ви морати да се укључите. Срећом, то вам никада не пада тешко – напротив.

Шкорпија 

Спремни сте да се лансирате небу под облаке, драге Шкорпије! Свет вас сада слуша чак и више него иначе, јер су ваш ум и комуникацијски таленти на врхунцу. Ово је сјајан тренутак да проговорите и започнете с писањем књиге, смињамењм емисије, рекламирањем или неким образовним пројектом.

Могуће је и да ћете добити дуго очекивани уговор. Такође, можда ћете имати порив за кратким путовањем које ће вас испунити неслућеном радошћу.

Стрелац

Нека богатство тече у изобиљу, драги Стрелци! Новац сада долази и одлази прилично брзо, па обратите мало више пажње. Овај пун месец може донети повишицу, понуду за нови посао, додатни посао са стране или уносног клијента.

Ако желите да повећате своје стопе као фриленсер, сада је одличан тренутак за то. Ако се извор прихода или посао заврши, не брините – нешто ново вас чека одмах иза угла.

Јарац

Сада сте коначно на трону, драги Јарчеви. Време је да потврдите своју снагу и уђете у центар пажње свих око себе! Најважнији пун месец у години стиже с вашим именом на њему. Ово ће вероватно донети велику кулминацију личног или професионалног циља на којем сте напорно радили.

Сада доминирате више него пре, па се не плашите да донесете важне одлуке. Такође, емотивна веза може доспети у центар ваше пажње – партнер ће бити одушевљен вашом појавом и одважношћу, али и тајни обожавалац.

Водолија 

Успорите у овом тренутку, Водолије. Универзум вам говори да “охладите” и напуните своје батерије. Ако се осећате спржено, постарајте се да слушате своје срце, душу и тело. Одмор је важан за све!

Баш као прошломесечни пун месец, овај лунарни догађај се дешава у вашој зони духовности, подстичући вас да извршите самопроверу у вези са начином на који сте се бринули о свом психичком благостању. То може бити продуктиван тренутак за смиривање ума и усредсређивање у интуицију и снове.   И пошто се пун месец тако лепо синхронизује са вашим сувладаром бунтовним Урном у вашој матичној зони, брига о вашем менталном благостању сада може имати изненађујуће позитиван ефекат на ваш унутрашњи свет и емоционално здравље.

Рибе 

Универзум вам пева хвалоспеве, драге Рибе! Сада је тренутак да прославите живот. Бићете жељни да се повежете са многим људима. Ако желите да проширите своје контакте или затражите услугу, сада је право време за то.

Не плашите се да проговорите! Људи вас слушају и воле вас. Уживајте у овом периоду повезивања и радости. У сваком случају, будите сигурни у прислушкивање своје интуиције и слушања свог унутрашњег гласа, с обзиром на то да месец формира тако продуктиван и позитиван угао према вашем сувладару, духовном Нептуну, у вашем знаку.