Извор:Фото: З. Јовановић/В. Данилов

ОГЛАСИО СЕ РТС: Званично саопштење, нова правила за "ПЗЕ"

Извор: Нпортал

18.07.2024.

15:18

Фестивал „Песма за Евровизију 2025“ поново ће бити место на којем Србија гледа, навија и бира најбоље из света популарне музике.

Конкурс за нове композиције ће бити отворен до 1. новембра 2024.

С циљем развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Радио-телевизија Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење „Песма Евровизије 2025“, које ће бити одржано у мају 2025. године, у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Од пријава које стигну на расписани конкурс, Селекциона комисија РТС-а изабраће композиције руководећи се искључиво њиховим уметничким квалитетом.

BloombergAdria.com

Уколико ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право самостално да изабере композицију.

Избор композиције која ће представљати Србију и РТС на такмичењу „Песма Евровизије 2025“ обавиће стручни жири састављен од еминентних музичких и медијских стваралаца и публика на фестивалу „Песма за Евровизију 2025“, по евровизијском принципу 50% - 50%.

Композиција која на фестивалу „Песма за Евровизију 2025“ буде имала највећи број гласова по одлуци стручног жирија и публике биће представник Србије и РТС-а на такмичењу „Песма Евровизије 2025“.