Извор:Фото: Shutterstock

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У ЛОЗНИЦИ: Убица се смешио у лице

Извор: Нпортал

19.07.2024.

08:03

"Муж ме је звао ноћас око 10 до 1 и само ми је рекао: "Зови хитну, рањен сам". То је била рутинска контрола, зауставили су возило, узели документа. Убица им се смешио у лице", започиње исповест Гордана, супруга Вјекослава Илића (50) полицајца који је рањен у пуцњави у Лозници.

Гордана се присећа свега што се дешавало кобне ноћи, а испричала је и шта јој је супруг који је упуцан у раме рекао из болничке постеље.

- Била је то рутинска контрола, зауставили су возило узели документа, а убица им се смешио у лице. Питали су га где иде, он је одговорио да иде код пријатеља у Сарајево. Они су узели документа од њега, а мој муж је отишао до полицијског аута да провери. Док је био окренут леђима, један метак га је погодио, два окрзнула, затим је чуо још хитаца, али Николу није нигде видео. Мој муж се спотакао на неку жардињеру и пао, убица је вероватно мислио да је и он мртав - прича супруга рањеног полицајца.

Како је рекла, Вјекослав Илић је мислио да је убијени полицајац Никола Крсмановић успео да побегне.

- Био је рањен али је кренуо да пуца према убици. Испалио је четири хитаца, али је убица побегао у правцу Дрине. Затим је угледао Николу како лежи са ранама на глави и грудима. Никола је лежао сав крвав. Мој муж је био свестан све време - прича она.

Како каже, убрзо је дошла Хитна помоћ, унела Николу у возило.

- Цело возило је било од крви колико је искрварио. Доктори су давали све од себе да га спасу, али безуспешно - прича у једном даху.

Према њеним речима, Никола Крсмановић, убијени полицајац, је био вредан момак, био је заљубљеник у свој посао.

- Дуго је радио у Београду, скоро се преселио. Мом мужу је још пет година до пензије. Они некад раде на граници, некад у патроли. Те ноћи су били у патроли - закључује саговорница.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих пословаИвица Дачић, подсетимо, изјавио је да су лажне информације о наводној изјави Артана Хајризија да му је документа узео брат, јер ако је брат већ дошао у Немачку, што би се враћао у Прешево!?

У Бијељини је лишено слободе лице које се доводи у везу са осумњиченим за убиство једног и рањавање другог полицајца у Лозници.

Осумњичени је ухапшен у једном угоститељском објекту у Рачанској улици.

Отац тврди да је Артан у Немачкој

Мустафа Хајризи, отац Артана и Фатона Хајризија, тврди за албански "Национал" да је Фатон Хајзири узео пасош свог брата Артана.

Подсетимо, српска полиција испитује да ли је пасош који је испао убици полицајца фалсификат.

(Блиц)