Извор:Фото: АТА имагес, Инстаграм принтскрин/rados.bajic.officialpage

ЛАЗАР НИЈЕ ЈЕДИНИ: Са ким је све у свађи Радош Бајић?

Извор: Нпортал

19.07.2024.

11:12

РАЗОЧАРЕЊЕ које је Радош Бајић доживео од колеге и некадашњег доброг пријатеља Лазара Ристовског само је врх леденог брега нарушеног односа који очигледно годинама уназад има с глумцем.

Бајић је на Инстаграму поделио фотографију из студентских дана, на којој је с Лазаром Ристовским, а уз коју је додао и опширан опис, који је назвао "Опелом за једну младост" не кријући притом да је повређен, мада није откривао детаље.

BloombergAdria.com

Слично је Бајић доживео и пре две године, када му се на промоцији монографије "Мој живот - моја прича" није појавио нико од колега са класе. Глумац се и тада огласио на Инстаграму, где је именовао оне који су га разочарали.

"И тако… 'Мој живот - моја прича'… у књизи која је била повод да окупим пријатеље. У сваком дану имамо важне и важније ствари. Класићи са којима сам 1976. дипломирао глуму - нису дошли, ни Дик (Богдан Диклић), ни Лазар (Ристовски), ни Савићева (Снежана Савић), ни Ивица Клеменц, ни Љиља Стјепановић… нико... И многи други су имали нешто прече, и ја то разумем… Хвала онима који су дошли. Живот иде даље, а књига коју држим у руци остаје да сведочи о мојим успонима и падовима, о победама и поразима", написао је Радош Бајић тада на Истаграму уз фотографију на којој позира с монографијом.

BloombergAdria.com

Тада су на промоцији књиге говорили његов син Недељко Бајић, глумци Нела Михаиловић и Никола Ракочевић, као и сценариста и редитељ Душан Ковачевић. Поред њих, дошли су и Бранислав Лечић, Жика Николић, Оливера Ковачевић, Сузана Манчић, Растко Јанковић, и други пријатељи и родбина.

Такође, оно што је мање је познато је то да је Бајић својевремено желео да Лазар Ристовски и Богдан Диклић, као његови пријатељи с класе, глуме у култној серији "Село гори, а баба се чешља", што су они одбили, мада се Ристовски касније предомислио.

BloombergAdria.com

- Одбили су ме неки глумци. На пример, имао сам велику жељу да у серији играју моји другови и класићи који су данас велики глумци, Богдан Диклић и Лазар Ристовски, али они нису били заинтересовани. Касније је чувени Драган Николић прихватио да игра улогу Жоте, коју Дик није хтео, а када је "Село гори" кренуло да хара, звао ме је Лазар и молио да му напишем улогу… што сам са задовољством и учинио - испричао је Радош Бајић својевремено гостујући у емисији "Сценирање" на Курир телевизији.

BloombergAdria.com

Подсетимо, Радош Бајић подигао је јуче буру на друштвеним мрежама када је открио да Лазар Ристовски "више није онај човек кога је познавао".

"Он из Равног Села, ја из моје Медвеђе. Ходамо и једемо шта се нашло. Он гризе јабуку, ја парче кифле, па размењујемо као браћа. Све то пре пола века, на београдском асфалту испред Скупштине. ... Нас двојица, чисти, млади, и високи као јабланови, студенти глуме и најбољи другови. Ноћ, дан без престанка, увек и свуда заједно. Време оскудности и сиромаштва, али и идилична прича о вечном завету, о другарству, части и поштењу...

Педесет година касније све је отишло у прах и пепео, у похлепу и грамзивост, у бахатост и отклон од сваке нормалности... То више није човек кога сам познавао, чијим успесима сам се радовао, са којим сам делио снове и прелепу младост... Где је нестао мој најбољи друг који би данас да никоме не да ни залогај чак ни мени? Који би све за себе? Боже Свевишњи, ако нам узимаш снагу, сачувај нам душу, образ и част...", написао је Бајић уз фотографију из прошлости, на којој је с глумцем Лазаром Ристовским.

У међувремену се огласио и Ристовски, који је за Телеграф рекао:

- Немам коментара на те глупости. Извините, довиђења.

- Нисам био индиспониран и нисам хтео да оптужим своје колеге, већ да изнесем своје осећање: да ли је могуће да морамо да се срећемо само на Новом гробљу? Знате, ми смо у годинама, из моје класе већ троје је преминуло. Ништа им не замерам. Некад смо делили једну кифлу и јогурт, радовали се мали стварима, а сад кад смо успешни и остварени, немамо времена ни кафу да попијемо. Знам да моја драга Љиљана Стјепановић није била у прилици, има одређене здравствене тешкоће. Диклић ми је послао поруку да је спречен и да не може доћи - казао је глумац.

(Телеграф/Курир)