Извор:Фото: Профимедиа, друштвене мреже

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ: Убијен у нападу на Трампа, штитио жену и кћи

Извор: Танјуг

19.07.2024.

17:24

СТОТИНЕ људи окупиле су се јуче на скупу у знак сећања на бившег команданта ватрогасне службе који је убијен у пуцњави на предизборном скупу у Пенсилванији када је покушан атентат на некадашњег председника САД Доналда Трампа.

Јучерашњи догађај је први од два скупа организована у част ватрогасцу Корију Комператореу, преноси АП.

Испред места где се одржава скуп сећања у градићу Сарвер у Пенсилванији налази се натпис "Почивај у миру Кори, хвала ти за твоју службу" као и лого његове ватрогасне чете.

BloombergAdria.com

На другом месту у граду постављен је још један натпис који гласи “Наше мисли и молитве су са породицом Комператоре”.

BloombergAdria.com

 

Комператоре (50) погинуо је у пуцњави на изборном скупу у граду Батлер када је покушан атентат на Доналда Трампа, а како су навели званичници, последње тренукте живота провео је штитећи супругу и ћерку од пушчане ватре.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, кампања бившег председника САД Доналда Трампа прикупила је више од два милиона долара путем странице GoFundMe за жртве пуцњаве на његовом митингу у Батлеру, у Пенсилванији у суботу.

До 15 часова по локалном времену, Трампова кампања је више него удвостручила свој циљ од милион долара, достигавши 2,034 милиона долара у донацијама, преноси Хил.

Укупан број донација достигао је 27.900, а највећа донација износи 50.000 долара, према подацима на веб-страници кампање.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

На страници, коју је покренула Мередит О'Рурк, Трампова национална финансијска директорка кампање, стоји да их је председник Трамп још синоћ овластио да отворе налог за донације намењен присталицама и породицама рањених или убијених у бруталном и ужасном покушају атентата.

Кампањи су се одазвали бивши председнички кандидат републиканац Вивек Рамсвами, који је донирао 30.000 долара, као и Иванка Трамп и супруг Џаред Кушнер, са донацијом од 10.000.

Убијени учесник скупа у Пенсилванији Кори Комператоре имао је 50 година, био је шеф ватрогасаца из Бафала и, како преносе медији, он је телом заштитио жену и ћерке.

Још двоје људи је повређено у пуцњави, а налазе се у болници у стабилном стању, јавља НБЦ њуз.