Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/ Business Planet,Courtside Tennis

ОД ТЕНИСА ЗАРАДИО ВИШЕ НЕГО ИКО Колико је Нолетово богатство

Извор: Нпортал

19.07.2024.

20:07

НОВАК Ђоковић је у каријери освојио 98 титула и, гледајући само сингл конкуренцију, трећи је на вечној листи иза Роџера Федерера (103) и Џимија Конорса (109).

Међутим, гледајући зараду од учешћа на турнирима, убедљиво је на првом месту.

Освојио је 24 гренд слем трофеја, 40 мастерса, седам завршних АТП турнира...

Постао је професионалац 2003. године, а 2008. је као двадесетогодишњак прекинуо доминацију Федерера и Рафаела Надала и низ од 11 узастопних гренд слемова на којима су само њих двојица освајали титуле. Титула на Аустралијан опену била је прва од 24 на највећим турнирима.

У наредним годинама је почео да се издваја од других, а 2011. године је дефинитивно преузео тениски трон и захваљујући успеху на Вимблдону први пут постао дошао до првог места на АТП листи.

У каријери је Ђоковић освојио близу 168 милиона евра, само од турнира. Надал близу 124 милиона, а Федерер нешто мање од 120 милиона евра.

BloombergAdria.com

 

Невероватна сума, али то није све. Спортисти на највишем нивоу зарађују озбиљан новац и ван терена захваљујући бројним спонзорима и рекламама које раде, али и приватним бизнисима.

Такав је случај и са Ђоковићем, који, према проценама на том пољу није добар као Федерер и Надал. У сваком случају, далеко од тога да се ради о слабој заради.

Према проценама, Ђоковић је ван терена зарадио око 312 милиона евра.

Дакле, Новак Ђоковић је током 21 године дуге каријере зарадио око 480 милиона евра.

BloombergAdria.com

 

Новак је улагао у некретнине које сада поседује на разним странама и државама света. Процењује се да је у њих уложио 21 милион евра.

Такође, према одређеним информацијама, иако је извесно да је зарадио више новца, "вредност" српског тенисера процењује се на 240 милиона евра.

(Курир)