Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/SerbianTV

ПОСЛЕ 30 ЛЕТА: Откривена тајна "Сивог дома" - умешан и Лауш

Извор: Нпортал

19.07.2024.

21:40

ИЗНАД свих фантастичних глумаца који се појављују у култној серији - највише се истакао Лаушевић...

Прошло је 38 година од премијере култне серије "Сиви дом" која је на мале екране у тадашњој Југославији донела потпуно нову естетику.

Ова драма редитеља Дарка Бајића снимана је током 1984. и 1985. године и говори о судбинама деце из поправног дома. Серија се премијерно емитовала тек од фебруара 1986.

Гордан Михић који је писао сценарио за ову серију у многобројним интервјуима причао је да се у њој највише истакао Жарко Лаушевић и да је након те улоге постао један од најтраженијих младих глумаца.

BloombergAdria.com

- Изнад свих осталих фантастичних глумаца који се појављују у серији, највише се истакао Лаушевић. Имао је најтежу улогу због које током свих 12 епизода готово да и не проговара. Та улога оставила је велики печат у његовој каријери и мислим да никад после тога није одиграо тако захтевну ролу - испричао је Михић.

BloombergAdria.com

Мало је позанто да по истоименој серији снимљен и филм који никада није приказан у биоскопима, а редитељ Дарко Бајић открио је и због чега.

- Сећам се да је продуцент Ђорђе Зечевић тада питао Жарка Лаушевића и мене: "Што не направите филм од тога?" Ми смо то на крају и урадили, али он је завршио директно на ВХС касети. Тај филм се никада није приказао нигде - испричао је Бајић.

(Информер)