Извор:Фото: Т.Ћирић

ГОРАН СУЛТАНОВИЋ ОТИШАО У ПЕНЗИЈУ: Ево колико ће примати

Извор: Нпортал

19.07.2024.

22:07

У КАРИЈЕРИ је остварио на десетине улога, што пред камерама, што у позоришту, а осим професионалним, поноси се и приватним животом.

Глумац Горан Султановић увек је важио за београдског шмекера, који је током вишедеценијске каријере пленио јединственом харизмом и пристојношћу, ширећи дух Београда који лагано нестаје.

Иако је био лош ђак, глуму је завршио без имало муке, у изузетној класи, заједно са Микијем Манојловићем, Предрагом Ејдусом, Аљошом Вучковићем, Марком Николићем...

У каријери је остварио на десетине улога, што пред камерама, што у позоришту, а осим професионалним, поноси се и приватним животом.

BloombergAdria.com

- Моја жена Иванка Живковић, ево већ три деценије Султановић, била је балерина. Имамо две ћерке Јелену и Јовану.

Старија је наследила ген од мене, па јој школа не иде бог зна како, отишла је у Лондон да заврши језик и да се самофинансира, а млађа студира права и ради у неком кафићу.

Био сам врло несрећан што су одмах изабрале да раде, али сам и поносан јер је то њихова одлука и зато што неће да краду богу дане док се њихова мајка и ја грчимо – причао је пре десетак година Горан Султановић.

BloombergAdria.com

Иначе, мало ко зна да се Горан Султановић нашао на списку уметника са националном пензијом која се додељује на већ постојећу пензију коју је уметник остварио.

Додељује се у висини једне просечне зараде без пореза и доприноса у Србији за месец јул претходне године. Национална пензија додељена 2023. године, према том просеку, износи 73.114 динара.

(Хелло)