Извор:Фото: Shutterstock

ИЗА СЕБЕ ОСТАВИО СУПРУГУ И ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Детаљи трагедије у БГ

Извор: Нпортал

20.07.2024.

07:25

Радник (37) из околине Шапца који је јутрос настрадао док је са колегом (50) чистио канализационе цеви на градилишту новог Кинеског тржног центра на Новом Београду, раније је доживео велику трагедију јер су му се два брата утопила.

Па да подсетимо, несрећа се догодила јуче око 11 сати након што су се радници вратили са доручка.

- Јако ми је жао тих несрећних људи... Боре се за кору хлеба, онако дају све од себе и онда један дан дођу на посао и за пар минута их више нема - каже за Курир један од станара локалних зграда где се гради нови тржни центар, док се на његове тужне речи надовезао радник градилишта који се затекао ту на месту трагедије.

- Млађи радник је иза себе оставио супругу и двоје деце, а неки кажу и да је доживео велику трагедију када су му се утопила два брата. Нисмо знали детаље, али трагедија је сама по себи окрутна. С друге стране, старији радник није био ожењен.

Па да подсетимо, један од саговорника који је добро упућен у данашњу ситуацију детаљно нам је објаснио како је дошло до несреће.

- Радници данима раде на прочишћавању цеви у овом делу трасе. Да сада није било никаквих проблема, а несрећа се догодила јутрос око 11 сати. Наиме, млађи радник је био у земљи, док је старији био изнад земље код шахта. Радили су тако да млађи радник додаје кофе са водом старијем који је горе изнад, али се млађи човек пожалио да му је мука. Није му било добро, није слао те кофе са водом горе и колега је видео да се нешто дешава. Вероватно му је било лоше од неког отрова доле - пренели смо раније речи саговорника, који је објаснио да је прво позлило млађем раднику, а затим и старијем који је покушао да му помогне.

Екипа Хитне помоћи само је могла да констатује смрт несрећних радника, а надлежно тужилаштво ће утврдити све детаље ове трагедије са смртним исходом.

Иначе, један од наших саговорник раније нам је описао да је видео мајсторе само неколико тренутака пре него што је дошло до трагедије.

- Били су на доручку нешто пре 11 сати јутрос. Зезали су се и атмосфера је била добра међу колегама... Нажалост, њих двојица су остала да раде код овог шахта, а друге колегу су заправо отишле на другу трасу која није толико удаљена од њих, али ни толико близу да би уочили да се нешто дешава.