Извор:Фото: Shutterstock

ИНФЛУЕНСЕРКА И ТАКСИСТА ИЗА РЕШЕТАКА: Помагали Хајризију

Извор: Нпортал

20.07.2024.

14:14

ОСУМЊИЧЕНОЈ И.Р. (29), инфлуенсерки ухапшеној у Младеновцу у вези са случајем убиства полицајца Николе Крсмановића (34), и таксисти Митхату Хаџићу који су били задржани од стране Основног јавног тужилаштва у Лозници, судија је одредио притвор, саопштено је из полиције.

Њих двоје су саслушани код тужиоца и онда им је надлежни судија одредио притвор до тридесет дана.

Подсетимо, Хаџић је из Тутина, осумњичен је да је превозио убицу, Фатона Хајризија, Албанца са Косова и Метохије, јуче ликвидраног у Трбушници на падинама Гучева, који је убио Крсмановића, а ранио полицајца Вјекослава Илића.

Ово није крај, казао је јуче министар полиције Ивица Дачић, јер је ухапшено још особа које су имале везе са овим догађајем.

- Један брачни пар српске националности који је у томе учествовао је ухапшен. Муж је већ код нас осуђиван, ухапшен је у Бањалуци очекујемо да ће БиХ да га изручи Србију. Човек који је возио Албанца је лагао и он је ухапшен. Ухапсићемо и све оне у Прешеву и Бујановцу који су му помоглио да дође довде јер он нигде није ушао легално на територију централне Србије. Тражићемо од Немачке да нам изручи брата Фатона Хајризија, који је такође осумњичен и оптужен за тероризам. Нећемо имати милости ни према коме, нарочито према Србима који су у овоме учествовали, а постоји и словеначки држављанин српског порекла који је на неки начин учествовао у организацији свега тога – изјавио је Дачић на месту где су припадници САЈ-а ликвидирали убицу српског полицајца.