Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Novo jutro, Н. Скендерија, Shutterstock

"ДАВЉЕЊЕ, БОЛ У ГРУДИМА..." Јована доживела срчани застој

Извор: Нпортал

20.07.2024.

16:00

ВОДИТЕЉКА јутарњег програма на телевизији Пинк, Јована Јеремић, недавно се присетила немиле ситуације коју је доживела током летовања, када је имала мањи срчани удар.

Све се одиграло на плажи на црногорском приморју, а на срећу, њен тадашњи супруг Војислав Милошевић је био ту да јој пружи неопходну помоћ.

Наиме, Јеремићева је испричала да се инцидент догодио док се сунчала и читала књигу, када ју је изненада обузела јака врућина. У жељи да се освежи, скочила је у море, али је убрзо осетила страшан бол у грудима и почела да се гуши. Брзом реакцијом њеног тадашњег супруга, водитељка је извучена из воде и превезена у болницу где су јој лекари дијагностиковали блажи облик инфаркта.

- Доживела сам блажи облик инфаркта, који, на сву срећу, није оставио никакве последице. Није ми било ни на крај памети да може тако нешто да ме задеси - присетила се Јована, те додала:

- Сунчала сам се читајући књигу и у једном тренутку ми је постало паклено вруће, па сам буквално отрчала до мора и скочила у воду. Одједном ми се слошило, почела сам да се давим. Страшан бол у грудима ме је паралисао, остала сам без ваздуха. Воја је приметио да се нешто дешава са мном, извукао ме је из воде, дао ми вештачко дисање и одмах одвезао у болницу.

Како су јој лекари тада саопштили, због прегрејаности и наглог скока у хладну воду, дошло је до застоја срца, али је брзом интервенцијом бившег супруга Јована добила неопходну терапију и сада редовно пије лекове како би се осећала добро.

- Рекли су ми да је то био застој срца јер сам прегрејана скочила у хладну воду. Одрадили су ми све потребне анализе и добила сам терапију коју редовно пијем. Ето, све је добро захваљујући мом бившем мужу. Он ми је спасао живот, а ја сам му покварила одмор - испричала је својевремено водитељка Пинк за Свет.

Она је, иначе, и током раног детињства доживела незгоду о којој је јавно причала, када се са братом затворила у витрини за пиће.

Република