Извор:Фото: Профимедиа, Shutterstock

ОБРТ У СЛУЧАЈУ НАПАДА НА ТРАМПА: Испливали детаљи о пуцачу

Извор: Нпортал

20.07.2024.

21:34

АТЕНТАТОР на бившег америчког председника Доналда Трампа, Томас Метју Крукс није био члан стрељачког тима, није био малтретиран упркос претходним извештајима, тврди школа.

Средња школа коју је похађао неуспели убица Доналда Трампа, Томас Метју Крукс исправља евиденцију о неколико тачака о тинејџерским годинама поремец́еног и мистериозног стрелца – укључујући порицање тврдњи да се окушао у њеном стрељачком тиму, да је био жртва малтретирања и да је претио да ће пуцати у школи, јавља New York Post.

Средња школа Бетел Парк "нема евиденцију" о Круксу (20) који се окушао у тиму за стрелце, наводи се у саопштењу.

- Тренер се не сећа да га је срео. Међутим, могуће је да је Крукс неформално присуствовао тренингу, пуцао и више се није вратио - наводи се у саопштењу, преноси Курир.

- Немамо евиденцију о томе - кажу у школи.

BloombergAdria.com

 

Двојица другара из разреда изјавила су ове недеље да се Крукс окушао у стрељачком одреду у школи Бетел Парк у Пенсилванији, али је избачен због "комично лошег" пуцања и забрињавајућих коментара.

Средња школа Бетел Парк такође је завела у записник како је разбила "болну заблуду" да је Крукс био малтретиран током средњошколских година.

- Према нашој евиденцији, Крукс је био одличан ученик, редовно је похађао школу и није имао дисциплинских инцидената, укључујуц́и оне који се односе на малтретирање или претње - инсистира се у саопштењу, уз напомену да школа "води детаљну евиденцију, укључујући учинак, похађање, дисциплинску историју и здравствене картоне свих ученика".

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Бетел Парк је осудио оптужбе да је Крукс који је завшио школу и матурирао 2022. године икада претио насиљем школи.

- Године 2019. дошло је до несрећног инцидента који је укључивао претње које је други ученик упутио одређеним школским администраторима. Тај инцидент је темељно истражен и брзо решен, а умешани ученик је добио одговарајућу дисциплинску меру - објашњавају из школе.

- То није имало никакве везе са Томасом Метјуом Круксом.

New York Post