Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Miloš Mihajlović

ПЕВАЛА МУ ЗА ЖИВОТА: Посветила песму преминулом сину

Извор: Нпортал

21.07.2024.

10:05

ПЕВАЧИЦА Јасна Кочијашевић иза себе има тужну животну причу која слама свако срце...

Живот народне певачице и њеног супруга Драгослава Михајловића Канаринца обележила је богата музичка каријера, али и успеси њихових синова, Милоша и Митра. Нажалост, њихов живот променила је смрт млађег сина. 

Пар се повукао из јавности, а њиххов старији син, пијаниста и професор музике Милош Михајловић испричао је како је успео да убеди мајку да сними песму "Димитријо, сине Митре“.

BloombergAdria.com

 

- Све има своје време и место. Пошто је време и место изабрано више од десет година након што се то десило, тешко можда није адекватна реч, болно да. Време лечи све, помаже да другачије сагледаваш ствари око себе. То када се десило, то је стварно била велика породична трагедија и нико се никад неће опоравити до краја од тога– истакао је Милош и испричао како је дошао на идеју да његова мајка отпева баш ту песму Станише Стошића.

- Пошто се он звао Митар, често је било ситуација када се скупи друштво или смо породично негде где родитељи певају, мама је знала да му отпева "Димитријо, сине Митре" и окрене се ка њему да му каже да је за њега. Прошло је више од десетак година од кад је преминио и мени неки ђаво није дао мира, питао сам се како да је натерам да то отпева и да сними.

– Било је много измешаних емоција, чак сам помишљао да то не треба да радим, али са друге стране, како да не снимим ту њену емоцију, како да не остави траг, једно специфично осећање. Морао сам да будем упоран и покварен, на крају сам некако успео да је натерам. Било је јако тешко, њој много више него мени. Први пут кад је ушла није успела да отпева, онда је села, испричали смо се и успели смо. Само је рекла „Ово сад и више никад“. Мислим да више никад неће певати ту песму – рекао је он тада за "Гранд".