Извор:Фото: АТА имагес

У ЖИЖИ ЈАВНОСТИ: Знате ли колико година има Горан Богдан?

Извор: Нпортал

21.07.2024.

12:22

ГОРАН Богдан један је од напопуларнијих глумаца на нашим просторима. Годинама га већ знамо као сјајног глумца, међутим, уметност није била његов први избор.

Горан је своју глумачку каријеру започео још у тинејџерском периоду. Он је касније уписао два факултета и определио се за другу професију, али се на крају вратио првобитном позиву.

Иако се у тинејџерском периоду аматерски бавио глумом, али и свирао гитару у рок бенду Луни Меугим, по завршетку средње школе ипак је уписао Економски факултет у Загребу. Упоредо с економијом, студирао је на Саобраћајном факултету у хрватској престоници.

BloombergAdria.com

Деловало је као да се заувек растао са глумом, али је љубав према њој пресудила, па је након стицања дипломе на Економском, напустио Саобраћајни факултет и 2005. године уписао Академију драмских уметности.

Све се десило у тренутку када је примљен на посао као економиста у Министарству финансија. Ту је провео један радни дан, када је сазнао да је примљен на академију. Диплому глумца стекао је 2012. године.

Премда га позоришна публика познаје из бројних представа у којима је играо, шира јавност га је упознала тек 2005. године као адвоката Чуљка у серији “Забрањена љубав”. Уследиле су ТВ серије “Обични људи”, “Цимер фрај” , “Луда кућа” , “Понос Раткајевих”, “Стипе у гостима” и друге.

BloombergAdria.com

Упоредо са богатом позоришном и телевизијском каријером, градио је једнако успешно каријеру на филму. Од 2007. до 2020. године одиграо је више од двадесет филмских улога, међу којима је најупечатљивија улога Анте Кеве у филму “Соња и бик”.

Тумачио је Јурија Гурку у популарној америчкој ТВ серији “Фарго”, Мишу Халенка у серији “Рансом”, Антониа у шведској комедији “Алл Инлусиве”. Регионалну популарност је стекао улогом Мустафе Голубића у серији “Сенке над Балканом”, и Николе у филму “Отац”.

Глумац је већ дуги низ година у складној вези са колегиницом Јованом Стојиљковић коју је упознао на снимању серије "Сенке над Балканом". Глумица је трудна и чека прво дете са својим партнером.

BloombergAdria.com

Многе интересује колико Богдан има година, а глумац је рођен 2. октобра 1980. године у Широком Бријегу, што значи да има 43 године.